Haberblok

“Cumhuriyetin Yüzleri Eğitim için Koşuyor” kampanyasıyla 5 bin 564 çocuğa ulaşıldı

31.01.2024
26

“Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir” mottosuyla çağdaş nesillerin yetişmesi için Türkiye genelindeki etkinlik noktalarında ilköğretim çağındaki çocuklara nitelikli eğitim desteği sağlayan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) bu yıl 88’incisi düzenlenen Büyük Atatürk Koşusu’na katıldı.

REKLAM ALANI
“Cumhuriyetin Yüzleri Eğitim için Koşuyor” kampanyasıyla 5 bin 564 çocuğa ulaşıldı

 Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 104’üncü yılı kutlamaları kapsamında 24 Aralık Pazar günü düzenlenen 88. Büyük Atatürk Koşusu’na katıldı ve koşu kapsamında toplanan bağışlarla TEGV Ankara Semahat-Dr. Nüsret Arsel Eğitim Parkı’ndaki 229 çocuğun eğitim giderlerine destek olundu. 88. Büyük Atatürk Koşusu “Cumhuriyetin Yüzleri Eğitim İçin Koşuyor” kampanyasının ise son etkinliği oldu. Bu kampanya kapsamında toplamda 5 bin 564 çocuğa ulaşıldı.

“Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir” mottosuyla çağdaş nesillerin yetişmesi için Türkiye genelindeki etkinlik noktalarında ilköğretim çağındaki çocuklara nitelikli eğitim desteği sağlayan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) bu yıl 88’incisi düzenlenen Büyük Atatürk Koşusu’na katıldı. TEGV’le koşan 51 koşucu “Cumhuriyetin Yüzleri Eğitim için Koşuyor” kampanyasıyla adımlarını nitelikli eğitim desteğine dönüştürdü. ler 39 katılımcı açtığı kampanyalarla TEGV’e destek oldu.Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 104’üncü yılı kutlamaları çerçevesinde 24 Aralık Pazar günü düzenlenen 88. Büyük Atatürk Koşusu’nda toplanan bağışlarla TEGV Ankara Semahat-Dr. Nüsret Arsel Eğitim Parkı’ndaki 229 çocuğun eğitim giderlerine destek olundu.

REKLAM ALANI

“Cumhuriyetin Yüzleri Eğitim İçin Koşuyor” kampanyasının son etkinliği oldu

TEGV’in Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına özel olarak hazırladığı “Cumhuriyetin Yüzleri Eğitim İçin Koşuyor” kampanyası kapsamında yaratılan etkiyle bugüne kadar binlerce çocuk nitelikli eğitim desteğiyle buluştu. 88. Büyük Atatürk Koşusu, tüm seneye yayılan “Cumhuriyetin Yüzleri Eğitim İçin Koşuyor” kampanyasının son etkinliği oldu. Bu kampanya kapsamında toplamda 5 bin 564 çocuğa ulaşıldı. 

 Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) hakkında:

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), başta Suna Kıraç olmak üzere, eğitimin her şeyin başı olduğuna yürekten inanan bir grup sanayici, yönetici ve akademisyenin girişimi ile devlet tarafından verilen temel eğitime destek olmak amacıyla 23 Ocak 1995 tarihinde kuruldu. İlköğretim çağındaki çocuklara okul dışı saatlerde ücretsiz eğitim desteği vermeye odaklanan TEGV, yıllar içinde Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu oldu. TEGV 2009 yılında Bakanlar Kurulu tarafından “izin almadan yardım toplama” hakkına sahip vakıflardan biri olarak tanındı. Vakıf Türkiye genelinde halen 27 ilde 6 Eğitim Parkı, 42 Öğrenim Birimi ve 24 Ateşböceği ile toplam 72 etkinlik noktasında çocuklara nitelikli eğitim desteği vermeye devam ediyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberblok

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.