Haberblok

Avokado Nasıl Yenir?

17.05.2018
8.364
REKLAM ALANI
Avokado  Nasıl Yenir?

Avokado Nasıl Yenir?

Avokado defnegiller familyasına ait bir bitkidir. Avokado bitkisinin anavatanı orta Meksika olmakla beraber tropikal bölgelerde ve akdeniz iklimi  hakim bölgelerde yetişmektedir. Türkiye de ise en çok Antalya ve İskenderun da yetiştirilmektedir. Avokado nun bir diğer adıda timsah armudu olarak bilinmektedir. Avokado bitkisi genelde yeşil ve kırmızı renkte olmaktadır. Avokado içerisinde bol miktarda A ve E vitamininin yanı sıra B grubu vitaminleri ve potasyum gibi mineralleri barındırır.

REKLAM ALANI

Avokado meyvesinin kabuğunun altında bulunan beyaz kısmı yenilmektedir. Tadını alabilmeniz için tam olarak olgunlaşmış bir avokado almanız gerekmektedir.

Peki Avokado Nasıl Yenir?

Avokado önce enine olarak bıçakla ortadan ikiye kesilmelidir ve iki parçaya ayrılmalıdır. Ortasında sert bir çekirdek olduğunu unutmamanız gerekmektedir. Çekirdeği kesmeye çalışmamalısınız. Bıçak  ya da sert bir cisim yardımı ile içindeki çekirdeği çıkarmalısınız. Bıçağın kesen kısmını sertçe çekirdeğin ortasına vurun ve çekirdeğe saplayın. Sonra bıçağı sağa sola oynatarak çekirdeği yavaşça meyveden ayırın. Kestiğiniz parçanın içindeki beyaz kısmı bıçak ile küçük kareler şeklinde veya ince ince doğrayın ve isterseniz bir kaşık yardımıyla kabuğundan ayırarak bir kaba boşaltın. Avokadonuzu yemek için hazırladınız. Şimdi farklı yeme usullerine bir göz atalım. Avokadonuzu bir tabağa koyup üzerine tuz ve biber ekleyerek yiyebilirsiniz. Salatanın içinde kullanabilirsiniz. Yaptığınız bir sandviç veya hamburgerin içine koyabilirsiniz. Tavaya boşaltıp üzerine yumurta kırıp yiyebilirsiniz. İnce doğranmış yada ezilmiş avokadoyu sarımsaklı yoğurt ile karıştırıp yiyebilirsiniz. Et, tavuk ve mantar gibi sote yaparak tüketebilirsiniz. Bu ve benzeri yeme şekillerini siz de deneyebilirsiniz.

haberblok

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.