Haberblok

BAKAN SARIEROĞLU, HİZMETİ ÇOK BEĞENDİ

REKLAM ALANI
BAKAN SARIEROĞLU, HİZMETİ ÇOK BEĞENDİ

 

BAKAN SARIEROĞLU, HİZMETİ ÇOK BEĞENDİ

REKLAM ALANI

Sivas Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda yıkılarak, yerine daha modern bir yapıda inşa edilen Bahtiyarbostan Özgecan Hanımlar Yaşam Merkezi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun da katıldığı görkemli bir törenle hizmete açıldı.

Bahtiyarbostan Hanımlar Kültür Merkezi’ni sil baştan yenileyerek Mersin’in Tarsus ilçesinde hunharca katledilen Özgecan Aslan’ın adını veren Belediye, yaşam merkezini kadınların hizmetine açtı.

Düzenlenen törene; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Vali Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin, kurum ve kuruluş müdürleri ile merhume Özgecan Aslan’ın babası Mehmet Aslan ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Bahtiyarbostan Mahallesi Muhtarı Hamdi Demirhan, “Hanım kardeşlerimiz evlerinden çıkıp kendileri gibi kadınlarla bir arkadaş-dost ortamında kurslar görüyor, kendilerini geliştiriyor, el becerileri kazanıyor ve hatta spor bile yapabiliyor. Sadece kadınlar için değil çocuklar için de güzel bir hizmet. Oyun salonlarında çocuklar oynarken anneleri de kurslarda eğitim görüyor. Buraya gelen kadınlarımızın kendine güvenleri de geliyor.” diyerek yaşam merkezini Sivas’a kazandıran Başkan Aydın’a teşekkür etti.

“Kadına şiddet insanlığa ihanettir.” diyen Özgecan Aslan’ın babası Mehmet Aslan da, “Sivas’ın ruhu çok güzel, insanı aydınlatıyor. Burası hakikaten yiğidin harman olduğu bir yer. Çünkü ben daha önce hiç bir medya organında, hiç bir gazetede, Sivas’ta kadına şiddet, uyuşturucu ya da çocuk istismarı ile ilgili bir haber duymadım. Bu çok önemli, bu şehrin insanlarının ne kadar güzel ruhlu olduklarını gösteriyor. Özgecan’ımın, meleğimin adının bu ruhu güzel olan şehirde, böylesine güzel bir hizmetle yaşatılacak olmasından dolayı çok memnunum. Belediye Başkanımıza ve ekibine sonsuz teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin ise, “Halka hizmeti Hakk’a hizmet olarak gören AK Parti’de, hem hükümet, hem de yerel yönetimler bazında insanımız için çok önemli hizmetler yapıldı, yapılmaya devam ediyor. Bu güzel eseri ortaya koyan Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Bu yaşam merkezinin şehrimize ve mahallemize hayırlı hizmetler vermesini temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Özgecan Aslan’a Allah rahmet dileyerek sözlerine başlayan Belediye Başkanı Sami Aydın ise, “Hanım kardeşlerimizin evlerine kapanıp kalmalarını istemiyoruz. Siyasette, ticarette, sosyal hayatta etkin olmalarını istiyoruz. Bu kapsamda bu yaşam merkezimizin çok önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Özellikle ev hanımlarımız üretime katılacaklar, yeni aktiviteler yapacaklar, spor yapacaklar, kurslar görerek yeni beceriler kazanacaklar. Şehrimizdeki diğer kurumlarımız ve sivil toplum örgütlerimizle iş birliği içinde hizmet veriyoruz. Ev hanımı olan kardeşlerimizin evlerinde ürettiği ürünleri onlar adına Hanımeli Çarşısı’nda satışa çıkarıyoruz, ev ekonomisine katkıda bulunmalarına yardımcı oluyoruz. Girişimci kadınlarımızın önünü açıyoruz. Bu hizmetlerde emeği olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, hanımlar yaşam merkezimizin hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

“Mersin’de katledilen Özgecan kardeşimizin ismi, Sivas’ta böylesine güzel bir hizmete veriliyorsa, bu bizim millet olduğumuzun bir göstergesidir.” diyen Vali Davut Gül de, “Bu yaşam merkezini Sivas’a kazandıran başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Sivas’ta gençlere ve kadınlara birçok hizmet yapılıyor. İnşallah daha iyisini yapacağız. Yakın zamanda gençlerimiz ve kadınlarımız için 14 tane kapalı spor salonu ve 10 tane halı saha yapacağız. Amacımız Kılavuz’dan Kümbet’e, Karşıyaka’dan Fatih’e kadar Sivas’ın her mahallesine bu hizmetleri götüreceğiz. İnşallah bu hizmetlerin yanına da Başkanımız bir havuz yapacak ve mahalle sakinleri bu hizmetten yararlanacak.” dedi.

İlk kez geldiği Milli Mücadele şehri Sivas’ın huzur dolu, aydınlık bir kent olduğunu söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, “Bahtiyarbostan ismi gerçekten çok güzel… Ankara’da, büyükşehirlerde özlediğimiz mahalle kültürünü, komşuluk ilişkilerini burada görmek mümkün. Böylesine güzel bir yere kazandırılan bir yaşam merkezi ise çok gurur verici. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Kadınlarımıza artık mahalle bazlı hizmet sunma noktasına gelmiş olmamız, ülkemizin bu konuda geldiği ilerlemenin bir göstergesi. İnşallah kadınlarımız da bu hizmet merkezinin tüm imkânlarından en iyi şekilde faydalanırlar.” diye konuştu.

AK Parti’nin iktidara geldiği günden itibaren kadınları baş tacı yaptığını ve bütün politikaların merkezine kadınları koyduğunu ifade eden Bakan Sarıeroğlu, “Kadına yönelik şiddetle ilgili sıfır tolerans ilkesiyle hareket ediyoruz. Kadın odaklı meselelerde zihinsel bir dönüşüm sürecinden geçiyoruz. Kadına değer veren medeniyetin mensupları olarak, kadına kıymet veren bir dinin mensupları olarak, kadına yönelik şiddeti insanlık suçu olarak değerlendiriyoruz. AK Parti iktidarı olarak kadına yönelik şiddetle mücadelemizi sonuna kadar kararlılıkla sürdüreceğiz. Kurullarımız ve çalışmalarımız var, yasal düzenlemelerimiz var. Burada topyekûn seferberlik halinde yerel yönetim ve sivil toplum örgütlerimizle hep birlikte çalışacağımız bir alan. İnşallah bundan sonra bu konularda daha hızlı bir ilerleme sağlayacağız.” dedi.

Çocuklara yönelik cinsel istismar olayını asla kabul etmediklerini söyleyen Sarıeroğlu, konuyla ilgili mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini dile getirdi. Bakan Sarıeroğlu, Özgecan’ın ailesinin onun aziz hatırasını yaşatmak için birçok faaliyetin içerisinde olduğunu aktararak, “Gerçekten evlat acısı yaşadılar ama bu evlat acısının ardından bu konuyla ilgili bir inisiyatif yüklendiler, bir sorumluluk yüklendiler.” ifadelerini kullandı.

Bakan Sarıeroğlu, Sivas’tan başlayan milli mücadele ruhunun tüm Türkiye’de olduğunu vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu: “Allah milletimizden razı olsun, birlik beraberliğimiz daim olsun. Bizim en önemli gücümüz, en önemli avantajımız Türkiye olarak zor zamanlarda kenetlenmemiz. Birlik, beraberlik ve mücadele ruhumuz. Biz bunu 15 Temmuz’da gösterdik, tüm dünyaya, tüm düşmanlarımıza korku salacak şekilde ecdattan miras kalan o ruhun nasıl canlanacağını, toplara, tüfeklere, F-16’lara nasıl kafa tutulacağını bir kez daha gösterdik. El Bab’ta gösterdik, Fırat Kalkanı’nda gösterdik. Şimdi de Afrin’de Zeytin Dalı Operasyonu’nda gösteriyoruz. Güçleniyoruz, büyüyoruz, birilerini de rahatsız ediyoruz. Türkiye olarak dünyanın en iyi ülkeleri içerisinde yer almak için yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz. Diz çöktürmeye, baş eğdirmeye çok çalıştılar. Diz çökmedik, baş eğmedik. İnşallah aynı ruhu devam ettireceğiz.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Bakan Sarıeroğlu ve protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek Bahtiyarbostan Özgecan Hanımlar Yaşam Merkezi’ni inceledi.

haberblok

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.