Haberblok

CUMBA’NIN DOĞUŞU

REKLAM ALANI
CUMBA’NIN DOĞUŞU

CUMBA’NIN DOĞUŞU

12 Ekim 2015 tarihinde kurulan Cumba Kültür ve Sanat Platformu, kurulduğundan itibaren bir çok şiir dinletisi düzenledi. İstanbul içi ve İstanbul dışı olmak üzere onlarca dinleti düzenleyen platform ayrıca özel imza günleri ve panellerin yanı sıra, 2016 Ağustos ayında açtığı sanat cafe ve sanat atölyesi ile birlikte, yazarlık atölyesini, emekçi kadın grubunu ve tiyatro atölyesini de devreye soktu.

REKLAM ALANI

2017 Kasım ayında başlayan tiyatro atölyesinin rehberliğini de üstlenen platformun kurucusu Deniz Ayfer Tüzün, kalemini atölyedeki öğrencilerinin de oynayacağı oyunları yazmakta da kullanmaya başladı. Bununla birlikte, platform bünyesinde kurulan Cumba/Hane Tiyatro Topluluğu’nun ilk oyunu “Bizi Öldürmeyin”, Deniz Ayfer Tüzün’ün yönetmenliğinde ilk olarak 8 Mart 2018’de Erdek’te, 13 Nisan 2018 tarihinde de Üsküdar Altunizade Kültür Merkezinde sahnelendi.

Erdek’te 196, Altunizade’de de 204 seyirciye ulaşarak kısa sürede büyük başarı sağlayan topluluğun oyuncuları; Alev Yücedal, Arzu Mamat, Asiye Tüzün Koç, Birgül Soysevinç, Gülsüm Çelik, Havva Mısırlı, Sabiha Yanardağ ve Saime Mersin dışında ayrıca Yalçın Soysevinç’te tek erkek oyuncu olarak yer almakta. Ses, ışık, sahne tasarım ve grafik işlerini de Ayşe Güray Koç’un üstlendiği grubun “Bizi Öldürmeyin” oyununu sahnelemelerine bundan sonra da devam edeceğini belirten Deniz A. Tüzün ayrıca yeni oyunları “Biz Kaç Kadınız”ı da Kasım 2018’de sahneye koymak amaçları olduğunu ayrıca oyunlarını İstanbul dışında da sahnelemek istediklerini dile getirdi. Bu arada “Bizi Öldürmeyin” oyunu, gelen yoğun istek üzerine 29 Nisan’da bir kez daha Üsküdar’da sahnelenerek grubun bir başarısı olarak kronolojik listesine kayıt edilecek.

Şiir ve öykü yazmanın dışında tiyatro oyunları da yazan Deniz A. Tüzün’e, platformun dostları tarafından verilen “Kaptan” lakabı, yapılan tüm işlerde yüklendiği sorumluluktan da açıklıkla anlaşılıyor. “Yaptığımız her işin başarıya ulaşması, ekip çalışmasına verdiğimiz değerden kaynaklanıyor. Kaptan olarak belki ben görülüyorum ama, aslında Cumba Kültür ve Sanat Platformu bütün gruplarının üyeleri, yönetim kadrosu ve elbette dostları ile yoluna sağlam adımlarla devam ediyor” diyen Deniz Kaptan’ın ikinci şiir kitabı “Ve” de henüz piyasaya çıkmış durumda.

Platformun sanat cafesi ve sanat atölyesi, Üsküdar’dan Boğaziçi’ni seyredebileceğiniz Kuzguncuğun hemen üstünde. Umarız bir gün Cumba’ya yolunuz düşer.

haberblok

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.