Haberblok

İş dünyasından gençler için sıra dışı zirve!

04.12.2023
34

İstanbul Gençlik Platformu, iş dünyasının önemli temsilcileriyle birlikte sıra dışı bir zirveye imza attı. Başarıların aksine bu sefer bir zirvede başarısızlıklar konuşuldu.

REKLAM ALANI
İş dünyasından gençler için sıra dışı zirve!

İstanbul Gençlik Platformu, iş dünyasının önemli temsilcileriyle birlikte sıra dışı bir zirveye imza attı. Başarıların aksine bu sefer bir zirvede başarısızlıklar konuşuldu.

İstanbul Gençlik Platformu’nun “gençlerin nasihate değil, yüreğindeki umudu yeşertmeye ihtiyacı var” sloganından yola çıkarak hayata geçirdiği Başarısızlık Zirvesi, birçok önemli ismi konuk etti. Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşen zirveye Fiba Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin, Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, Esas Holding CEO’su Çağatay Özdoğru, Sabancı Holding eski CEO’su Mehmet Göçmen, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Gençlik Yuvarlak Masası Başkanı Dr. İzel Levi Coşkun, Arya Kadın Yatırım Platformu Kurucusu Ahu Serter, Futurebright Grubu Kurucu Ortağı Akan Abdula ve İstanbul Gençlik Platformu Başkanı Av. Doğa Can Coşar konuşmacı olarak katıldı. Bazen Olmaz Kitabı yazarı gazeteci Özlem Gürses ise programın sunucusu olarak gençlerle buluştu.

REKLAM ALANI

İstanbul Gençlik Platformu Başkanı Av. Doğa Can Coşar, cumhuriyetimizin 100. yılında hayal kurmaktan korkmayan, başarısız olacağım kaygısını bir kenara bırakıp bu ülke için bir değer yaratmak isteyen gençlere ilham ve güç vermek için bu zirveyi hayata geçirdiklerini belirterek açılış konuşmasını yaptı. Konuşmasında hayal kurmaktan korkmamanın gerekliliğini vurgulayan Coşar, “Gencecik yaşında bir memleket hayali kuran, cumhuriyet hayali kuran bir gencin adını taşıyan bir salonda birlikteyiz, Atatürk Kültür Merkezindeyiz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Fiba Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin ise konuşmasında “Benim için en büyük başarısızlık, yönetim kurulu başkanı olduğum grupta insanların mutsuz olması ve insanların işe ayakları geri giderek gelmesi olur.” diyerek kendisi için başarısızlık kavramının ne ifade ettiğini ortaya koydu. Sözlerinin devamında “En yanlış kararlar genelde başarılı bir işin ardından zafer sarhoşluğuyla alınır” diyerek bu konudaki tecrübelerini paylaşan Özyeğin, “Avrupa ve Amerika’da belli başarısızlıkları tatmamış kişilere para vermeyen fonlar var. Sen bir başarısızlık yaşa öyle gel diyorlar.” diyerek başarısızlık kavramına farklı ülkelerdeki yaklaşımların neler olduğunu da gençlere aktardı.

Esas Holding CEO’su Çağatay Özdoğru ise “En kötü karar, kararsızlıktan iyidir” diyerek gençlerin başarısız olacağım kaygısıyla harekete geçmemesinin aslında en büyük başarısızlık olduğunun altını çizdi.

Sabancı Holding’in eski CEO’su Mehmet Göçmen ise kariyerinin başında Lafarge markası ile Loreal markalarını birbiriyle karıştırdığı için yanlışlıkla çimento sektöründe çalışmaya başladığını, çimento sektörüyle başlayan kariyerinin önce kendini Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanlığına, sonrasında ise Sabancı Holding CEO’luğuna götürdüğünü gençlerle paylaştı.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Gençlik Yuvarlak Masası Başkanı Dr. İzel Levi Coşkun ise konuşmasında hayatının farklı aşamalarında yaşadığı başarısızlıkları gençlere anlatarak başarının mutluluğu değil, mutluluğun başarıyı getirdiğini paylaştı. Dünyanın başarısızlık açısından önünde önemli sınavlar olduğunu belirten Coşkun, süreklilik ile sürdürülebilirlik arasındaki farkın önemine atıf yaptı.

Arya Kadın Yatırım Platformu Kurucusu Ahu Serter ise kendisi için en büyük başarısızlığın özgürlüğünün kısıtlanması olduğunu gençlerle paylaştı. Konuşmasında holdinglerin artık ölü birer yapı olduğunu düşündüğünü paylaşan Serter, Fark Holding’in Fark Labs’a dönüşüm sürecini gençlerle paylaştı.

Futurebright Grubu Kurucu Ortağı Akan Abdula ise başarısızlıklarımızın en önemli sebebinin yankı odalarına sıkışmak olduğunu belirterek gençlere ne dünü yaşayın ne yarını tahmin etmeye çalışın, bir karar alın ve uygulayın diyerek gençleri başarısız olacağım kaygısını bir kenara bırakarak harekete geçmeye çağırdı.

Türkiye’nin dört bir yanından yaklaşık 1000 gencin katıldığı Başarısızlık Zirvesinden çıkan gençlerin yüzü gülerken çok farklı bir deneyim yaşadıklarını, ilk defa böyle bir zirvede yer aldıklarını ve başarıların değil başarısızlıkların konuşulmasının onlara büyük bir güç ve motivasyon kattığını paylaştı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberblok

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.