Haberblok

Ambulans Helikopter Sivas’ta

24.01.2019
295
REKLAM ALANI
Ambulans Helikopter Sivas’ta

3 yıldır Sağlık Bakanlığı nezdinde yakından takip edilen Ambulans Helikopter tahsisi Sivas’a gerçekleştirildi.
Türkiye genelinde 16 il de hizmet veren ambulans helikopter ihalesine, yoğun uğraşılar sonucunda Sivas’ta dahil edilerek 17 ile çıkarılmış ve Sağlık Bakanlığınca 04.05.2018 tarihinde ihalesi yapıldı.
Firmanın alt yapı hizmetlerini hazır etmesiyle birlikte helikopter pilotları ve sağlıkçılardan oluşan ekip Sivas’a konumlanmaya başladı. Bugün itibariyle muayene kabul işlemlerine başlayan Sağlık ekibi yarından itibaren Sivas’a hizmet vermeye başlayacak.
Konu İle ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Sivas İl Başkanı Hakan Aksu, “Yaklaşık eski para ile 32 trilyon yeni para ile 32 milyonluk bir yatırım olan ambulans helikopter çalışması için Cumhuriyet Üniversitesi Kampusu içerisinde heliport alanı oluşturuldu. Özellikle şehir merkezinde uzak olan ilçe, belde ve köylerdeki hastaların çok kısa süre içerisinde şehir merkezindeki hastanelere nakledilerek tedavilerine zaman kaybı yaşanmadan başlanılacak. Bu önemli hizmetin Sivas’a kazandırılmasında emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere sayın Bakanlarımıza Sivas milletvekillerimize ve bürokratlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

haberblok

REKLAM ALANI

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.