Haberblok

Unilever’in Dondurma İş Grubu’nun Önemli Pazarı Güney Asya Toloy Tanrıdağlı’ya Emanet

26.01.2024
31

Dünyanın önde gelen hızlı tüketim şirketlerinden biri ve dünyanın en büyük dondurma üreticisi olan Unilever, küresel dondurma iş grubunda çok hızlı büyüme beklenen önemli pazarlarından Güney Asya’yı da hali hazırda Orta Doğu ve Türkiye Dondurma Genel Müdürlüğü görevini yürüten Toloy Tanrıdağlı’ya bağladı.

REKLAM ALANI
Unilever’in Dondurma İş Grubu’nun Önemli Pazarı Güney Asya Toloy Tanrıdağlı’ya Emanet

Dünyanın önde gelen hızlı tüketim şirketlerinden biri ve dünyanın en büyük dondurma üreticisi olan Unilever, küresel dondurma iş grubunda çok hızlı büyüme beklenen önemli pazarlarından Güney Asya’yı da hali hazırda Orta Doğu ve Türkiye Dondurma Genel Müdürlüğü görevini yürüten Toloy Tanrıdağlı’ya bağladı. Böylece, Unilever Dondurma Global Yönetim Kurulu’nda Türkiye’den atanan liderler iki coğrafi iş birimine liderlik edecekler.

2022 yılından bu yana Unilever Orta Doğu ve Türkiye Dondurma Genel Müdürlüğü görevini başarıyla sürdüren Toloy Tanrıdağlı, Unilever Güney Asya, Orta Doğu ve Türkiye Dondurma Genel Müdürü olarak atandı. Toloy Tanrıdağlı yeni görevine 1 Şubat 2024 tarihi itibarıyla başlayacak.

REKLAM ALANI

Özellikle gıda, içecek ve dondurma kategorilerinde sahip olduğu zengin deneyimi ve geniş bilgi birikimiyle gelişmekte olan pazarlarda başarılı iş sonuçlarına imza atan Toloy Tanrıdağlı, mevcut Orta Doğu ve Türkiye coğrafyasındaki sorumluluklarına eklenen Güney Asya pazarıyla birlikte dünya nüfusunun yaklaşık üçte birine ev sahipliği yapan ve içinde Hindistan gibi hızla büyüyen ekonomilerin bulunduğu bir coğrafyada Unilever’in dondurma işinin uçtan uca performansı ve büyümesinden sorumlu olacak.

 

Unilever Dondurma Global Yönetim Kurulu’nda Türkiye’den 2 Lider

Dünyanın en büyük dondurma üreticisi konumundaki Unilever, yakın zamanda küresel dondurma pazarındaki en büyük iş birimine liderlik edecek ismi de Türkiye’den seçmişti. Unilever Orta Doğu & Türkiye Kişisel Bakım Genel Müdürü ve Unilever Türkiye Ülke Başkanı Mustafa Seçkin’in 1 Şubat 2024 tarihi itibarıyla Unilever Avrupa, Birleşik Krallık, İrlanda, Avustralya ve Yeni Zelanda Dondurma Genel Müdürü olarak atandığı duyurulmuştu. Böylece, Unilever Dondurma iş grubunun Global Yönetim Kurulu’nda görev alacak Türkiye’den atanan iki lider, Unilever’in global dondurma işinde iki ayrı coğrafi iş birimine liderlik ediyor olacak.

 

Toloy Tanrıdağlı Hakkında

1976 Ankara doğumlu Toloy Tanrıdağlı, ilk ve orta öğrenimini Almanya ve Türkiye’de tamamladı. 1999 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Tanrıdağlı, kariyerine Kibar Holding bünyesindeki Assan Alüminyum şirketinde İhracat departmanında başladı. İlerleyen yıllarda, Kraft Foods/Mondelez Türkiye’de Pazarlama fonksiyonunda çalışan Tanrıdağlı, birçok farklı kategori ve ürün ile ilgili Marka ve Pazarlama Müdürlüğü görevlerini üstlendi.

2013 yılında, İçecekler ve Yeni Projelerden Sorumlu Pazarlama Direktörü olarak Unilever Türkiye liderlik ekibine katılan Tanrıdağlı, ilerleyen dönemde sırasıyla Gıda ve İçeceklerden Sorumlu Pazarlama Direktörlüğü, Dondurmadan Sorumlu Pazarlama Direktörlüğü ve 2021 yılı itibarıyla da Unilever Türkiye, Rusya, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta Asya ve Kafkasya Dondurma, İçecek & Gıda Kategorilerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı görevlerini üstlendi.

1 Temmuz 2022 tarihinde Unilever’in global Compass organizasyonu yapılanması doğrultusunda Unilever Orta Doğu ve Türkiye Dondurma Genel Müdürlüğü görevine atanan Toloy Tanrıdağlı aynı zamanda Reklamverenler Derneği Yönetim Kurulu Üyesidir. Yazdığı “Akıl Haritası” ve “Fil” isimli iki kitabı bulunan Tanrıdağlı, evli ve bir çocuk babasıdır.

 

Unilever Hakkında

Unilever, 127 bin çalışanı, 400’ün üzerinde markası ve 190’dan fazla ülkede her gün 3,4 milyar tüketiciye ulaşan ürünleri ve 2022 yılı sonu itibarıyla 60,1 milyar Euro’luk satış geliriyle dünyanın en büyük hızlı tüketim şirketleri arasında yer alıyor.  Türkiye’de ise 100 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren Unilever, bugün dört fabrika yatırımı, beş binden fazla çalışanı, 20 bini aşkın tedarikçisi ve toplamda 32 ülkeye gerçekleştirdiği ihracatla Türkiye ekonomisine katma değer yaratmaya devam ediyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberblok

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.