Haberblok

Faruk Fatih Özer’e rekor ceza

07.09.2023
69

Kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’e 11 bin 196 yıl hapis cezası verildi.

REKLAM ALANI
Faruk Fatih Özer’e rekor ceza

Arnavutluk Adalet Bakanlığınca iadesinin ardından getirildiği Türkiye’de tutuklanan kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in de aralarında bulunduğu 7’si tutuklu 21 sanığın dolandırıcılık yaptıkları gerekçesiyle yargılandığı davada cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

Savcının 22 sayfalık mütalaasında, 14 Eylül 2017’de kurulan Thodex’in sermayesinin 400 bin lira olduğu ve şirketin en baştan itibaren kripto varlıklara yatırım yapmak isteyen müşterileri aldatmak, dolandırmak kastıyla kurulduğunun anlaşıldığı belirtildi.

REKLAM ALANI

Mütalaada, platforma üye olan müşterilerin açılan hesaplara para yatırdıktan sonra verdikleri talimatlara istinaden aldıkları veya sattıkları kripto varlıklarla ilgili hesaplarında görünen değerlerin aslında reel karşılıklarının bulunmadığı kaydedildi.

Faruk Fatih Özer ile suç ortaklarının en baştan itibaren dolandırıcılık kastıyla hareket ettikleri ifade edilen mütalaada, müşterilerine gerçekte var olmayan, sistemde kaydi olarak oluşturulan varlıkları satmış gibi gösterdikleri vurgulandı.

Mütalaada, 2 bin 27 mağdurun toplam zararının 257 milyon 862 bin 432 lira olduğu bilgisi verildi.

Kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’e 11 bin 196 yıl hapis cezası verildi.

haberblok

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.