Haberblok

Orta Vadeli Programı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz açıklıyor (CANLI)

06.09.2023
46

Türkiye ekonomisinin Orta Vadeli Programı (OVP)’nı açıklayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TÜFE’de 2026 yıl sonu hedefinin yüzde 8,5 olacağını söyledi. OVP’nin belirsizlikleri azaltacağını ifade eden Yılmaz, “İstişare ve ortak akıl bizim düsturumuzdur” dedi.11

REKLAM ALANI
Orta Vadeli Programı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz açıklıyor (CANLI)

ANKARA (İGFA) – Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye ekonomisine ilişkin hedef ve politikaların yer aldığı Orta Vadeli Programa ilişkin açıklama yapıyor.

OVP’nin kamu kesimi ve özel kesimler için belirsizlikleri ortadan kaldıran bir yol haritası niteliği taşıdığını ifade eden Cevdet Yılmaz, “3 yıllık bir yol haritası hazıladık. İstişare ve ortak akıl bizim düsturumuzdur” dedi.

REKLAM ALANI

Programın 4 temel amacının var olduğuna dikkati çeken Yılmaz, temel amaçlarda makroekonomik ve finansal istikrarın sağlanması, enflasyonun tek haneye düşürülmesinin yanı sıra yatırım, istihdam, üretim, ihracat perspektifinde büyüme ve istihdamın devam ettirilmesi ve sosyal adalet ve refahın güçlendirilmesinin olacağını söyledi.

Yılmaz, orta vadeli programla kısa dönemli olumlu etkileri artırmayı hedeflediklerini kaydetti.

2026 yılı sonu enflasyon hedefinin yüzde 8,5 olarak belirlendiğini belirten Cevdet Yılmaz, 2023 enflasyon hedefinin ise yüzde 65, 2024’te yüzde 33, 2025’te ise yüzde 15,2 olacağını söyledi.

haberblok

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.