Haberblok

Rektör Prof. Dr. Budak, “EÜ, uluslararası standartlarda bir dünya üniversitesi olduğunu kanıtladı”

29.01.2024
28

EÜ’de ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi Takdim Töreni

REKLAM ALANI
Rektör Prof. Dr. Budak, “EÜ, uluslararası standartlarda bir dünya üniversitesi olduğunu kanıtladı”

EÜ’de ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi Takdim Töreni

Kaliteyi içselleştirerek bir kültür haline getiren ve son yıllarda akreditasyon konusunda önemli atılımlar gerçekleştiren Ege Üniversitesinde (EÜ) “ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi Takdim Töreni” düzenlendi. EÜ Fen Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen belge takdim törenine Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, üniversite üst yönetimi, senato üyeleri, birim kalite temsilcileri ile akademik-idari çalışanlar katıldı.

REKLAM ALANI

Kazanılan belgelerle Ege Üniversitesinin bir dünya üniversitesi olduğunu kanıtladığını söyleyen Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “21. yüzyılda küreselleşme ve bilgi teknolojilerinin hızlı gelişimine paralel olarak eğitim alanında ciddi dönüşümler meydana geldi. Tüm bu gelişmeler ışığında yükseköğretimin değişen yapısı içerisinde yaşanan rekabet, yükseköğretim kurumlarında kalitenin sorgulanmasını ve belirli kalite güvence sistemlerinin gelişmesini de kaçınılmaz kıldı. Bizler de Ege Üniversitesi olarak küresel rekabetin gerisinde kalmamak adına kalite kavramını bir kurum kültürü haline getirmek ve eğitim programlarımızı akredite etmek için kendimize hedefler belirledik ve bu hedefler doğrultusunda yoğun bir mesai harcadık. Kalite politikaları ekseninde yürüttüğümüz disiplinli çalışmalar neticesinde büyük bir başarı ivmesi kaydedilerek programlarımızın yüzde 70’inden fazlasını akredite ettik. Gösterdiğimiz üstün gayret ve takip ettiğimiz güçlü stratejilerin ardından; Kurumsal Akreditasyon Programı’na  dâhil edilen Üniversitemizde, adeta tam bir seferberlik başlattık ve tüm değerlendirme süreçlerini başarıyla tamamlayarak, Kurumsal Tam Akreditasyon alan ülkemizdeki ilk devlet üniversitesi olarak tarihi bir başarıya imza attık. Bu başarı bir tesadüf değil çalışmanın, üretmenin ve kurum kültürü haline getirdiğimiz kalite kavramını tüm faaliyetlerimizde temel prensip olarak benimsememizin nihai sonucuydu” dedi.

“Başarılarımızı sürdürülebilir kılmayı hedefliyoruz”

Elde edilen başarıları sürdürülebilir kılmayı hedeflediklerini dile getiren Prof. Dr. Budak, “Başarıları elde etmek kadar sürdürülebilir kılmak da ciddi önem arz ediyor. Bu bilinçten yola çıkarak Ege Üniversitesi olarak kalite konusunda çalışmalarımızı ilk günkü titizlikle sürdürmeye, sistemlerimizi günün gerekli kıldığı koşullara göre revize etmeye devam ettik. Bugün de küresel rekabette üniversitemize güç katacak kalite ve çevre yönetim sistemleri arasında yer alan ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgelerini Üniversitemize kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Dünyanın en yaygın kalite yönetim standardı olan ISO 9001 ve çevre yönetim standardı olan ISO 14001 belgeleri, kurum ve kuruluşların hizmet ve performans yönetimi konusunda sürekli iyileştirmeye, geliştirmeye ve süreklilik sağlanmasına olanak tanımaktadır.  ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi belgesi ile üniversitemizdeki tüm operasyonel süreçlerimizi en iyi şekilde izlememizi ve yönetmemizi daha da sürdürülebilir hale getirecek. ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgesiyle ise,  yasal zorunluluklarımızın ötesinde var olan çevre bakış açımızı,  organize olmuş bir yönetim yapısı ile geliştirecek,  sıfır atık başta olmak üzere tüm çevresel sürdürülebilirlik çalışmalarımızı daha da iyi şekilde izlememizi ve yönetmemizi sağlayacak. Ayrıca, bugün sahip olduğumuz bu belgeler Üniversitemizin ticari ürün ve dış hizmetlerinin marka değerini artırma konusunda katkı sağlayacak. Üniversitemize bu belgelerin kazandırılmasında emeği geçen akademik ve idari tüm personelimize teşekkür ediyorum” dedi.

“Belgelerimiz uluslararası tanınırlığa sahip”

Ege Üniversitesi ISO Başdenetçisi Doç. Dr. Hacer Göknur Şişman Aydın, “Ege Üniversitesi olarak gerçekten büyük bir iş başardık ve bununla ne kadar gurur duysak azdır. Bu süreçte en önemli unsurlardan bir tanesi de üniversite üst yönetimimizin kararlılığıydı. Bu anlamda Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a da bu kararlılıktan ötürü teşekkürlerimizi sunuyoruz. Tüm süreçlerde desteklerini ve vizyonunu bizlere her daim hissettirdi. Aldığımız belgeler yalnızca Türkiye’de de dünyada da pek çok ülke nezdinde geçerliliği olan ve tanınan belgelerdir. Yani, Ege Üniversitesi olarak verdiğimiz ürün ve hizmetlerin dünya standartlarında olduğunu belgelemiş olduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Doç. Dr. Hacer Göknur Şişman Aydın, yaptığı sunumda belge alım sürecini, kazanılan belgelerin üniversiteye kazandırdıklarını ve gelecek hedeflerini anlattı.

Rektör Prof. Dr. Budak, belgeleri Senato Üyeleri ile birlikte astı

Konuşmaların ardından EÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Ersan, Prof. Dr. Banu Yücel ve Prof. Dr. İlkin Şengün; kazanılan belgeleri Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’a takdim etti. Ayrıca, belgelerin kazanılmasında emeği geçen birim personeline de “Teşekkür Belgeleri” Prof. Dr. Budak tarafından takdim edildi. Kutlama pastasının kesilmesiyle son bulan etkinlik sonrasında ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgeleri, Ege Üniversitesi Senato Salonunda bulunan başarı köşesine asıldı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberblok

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.