Haberblok

Hayat iyi yaşam merkezi’nin açılışı türkiye’nin en büyük konteyner yerleşkesi malatya samanköy’de gerçekleşti

15.12.2023
33

Hayat Holding’in Hacettepe Üniversitesi iş birliği, AFAD koordinasyonu ve Malatya Valiliği desteğiyle Türkiye’nin en büyük konteyner yerleşkesi Malatya Samanköy’de kurduğu ‘Hayat İyi Yaşam Merkezi’nin açılış töreni bugün (14 Aralık 2023) gerçekleştirildi. 

REKLAM ALANI
Hayat iyi yaşam merkezi’nin açılışı türkiye’nin en büyük konteyner yerleşkesi malatya samanköy’de gerçekleşti

HAYAT İYİ YAŞAM MERKEZİ’NİN AÇILIŞI TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK KONTEYNER YERLEŞKESİ MALATYA SAMANKÖY’DE GERÇEKLEŞTİ 

 

REKLAM ALANI

Hayat Holding’in Hacettepe Üniversitesi iş birliği, AFAD koordinasyonu ve Malatya Valiliği desteğiyle Türkiye’nin en büyük konteyner yerleşkesi Malatya Samanköy’de kurduğu ‘Hayat İyi Yaşam Merkezi’nin açılış töreni bugün (14 Aralık 2023) gerçekleştirildi. 

 

Hayat İyi Yaşam Merkezi, akademik donanımıyla öne çıkıyor. Hacettepe Üniversitesi akademisyenlerinin birebir katkı sunduğu eğitim programları ile desteklenen merkezin, depremzedelerin orta ve uzun vadede rehabilitasyon süreçlerine katkı sağlaması hedefleniyor.

 

MALATYA- “Nesiller boyu fayda” vizyonuyla insanların hayatına dokunan Hayat Holding, sosyal fayda odaklı projelerle toplumun iyi olma haline katkı sağlamayı sürdürüyor. 20 bin depremzedenin konakladığı Türkiye’nin en büyük konteyner yerleşkesi Malatya Samanköy’de faaliyete geçen Hayat İyi Yaşam Merkezi’nin açılış töreni, başta Malatya Vali Yardımcısı Bilal Basrı olmak üzere Hayat Holding İcra Kurulu Başkanı M. Avni Kiğılı, Hayat Strateji ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Aysel Aydın, Hayat Holding Genel Sekreteri Osman Aksoy, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sibel Aksu, Prof. Dr. Serhat Ünal, Prof. Dr. Mine Durusu Tanrıöver ve konteyner kent sakinlerinin katılımıyla gerçekleşti.

 

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NİN GÜÇLÜ AKADEMİK DESTEĞİ İLE REHABİLİTASYON SÜRECİ BAŞLADI

Hayat Holding’in Türkiye’nin en köklü yüksek öğrenim kurumlarından Hacettepe Üniversitesi iş birliğiyle kurduğu Hayat İyi Yaşam Merkezi akademik donanımıyla ön plana çıkıyor. Hayat Holding’in “hayata iyi bakarız” yaklaşımından ilham alarak tasarlanan ve 30 Ekim’de faaliyete geçen Hayat İyi Yaşam Merkezi’ndeki tüm eğitimlerin ve atölye çalışmalarının içeriği Hacettepe Üniversitesi’nin farklı bölümlerinden akademisyenlerin katkılarıyla hazırlandı. Üniversiteden konusunda uzman eğitmenlerle uygulamalı olarak gerçekleştirilen atölye çalışmalarında depremden en çok zarar gören bebeklerin, çocukların, gençlerin ve yaşlıların psikolojik ve sosyal ihtiyaçlarına odaklanılırken; zihinsel, bilişsel ve fiziksel gelişimleri önceliklendirilerek orta ve uzun vadede rehabilite edilmeleri hedefleniyor.

 

AÇILIŞ KONUŞMALARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Törende konuşma yapan Hayat Holding İcra Kurulu Başkanı M. Avni Kiğılı, Türkiye’nin yanı sıra bulunduğu tüm coğrafyalarda sosyal fayda odaklı projeler gerçekleştiren Hayat Holding’in depremin yaralarını sarmak için ilk andan itibaren var güçleriyle çalıştıklarını ifade ederek şunları söyledi: İlk fazda amacımız başta çalışanlarımız ve iş ortaklarımız olmak üzere, bölgedeki tüm vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını giderebilmekti. Ancak temel ihtiyaçları karşılamak ne kadar hayati ise, depremin yol açtığı acıları ve çaresizliği iyileştirmeye katkıda bulunmak da o kadar önemli. Bu nedenle, ikinci fazda kurumsal destek amacımızı bölgedeki vatandaşlarımızın orta ve uzun vadeli ihtiyaçlarını karşılamak odağında planladık. Bu çalışmalardan edindiğimiz en önemli izlenim yaşanan travmanın etkisini azaltacak psikolojik ve sosyal desteğe olan ihtiyaçtı. Özellikle bebekler, çocuklar, gençler ve yaşlılar için sürecin oldukça zorlayıcı olduğunu tespit ettik. Hayat İyi Yaşam Merkezi projesinin temelleri bu tespitler üzerine inşa edildi.”

 

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran ise şunları söyledi: “Bugün burada Hayat Holding iş birliği ile gerçekleştirdiğimiz ‘Hayat İyi Yaşam Merkezi’nin açılışı için toplanmış bulunuyoruz. Bu projenin çıktılarının beklenen etkisi kısa vadede depremden etkilenen bireylerin desteklenmesi ve sosyal entegrasyonun sağlanması iken, orta ve uzun vadede bölgedeki eğitim ve refah düzeyinin yükselmesine katkıda bulunmaktır. Çalışmalara başlayalı çok kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen, Hacettepe Üniversitesi’nin bilimsel birikimi ve deneyimi Hayat İyi Yaşam Merkezi’ni ziyaret eden üç bini aşkın vatandaşımızla paylaşılmıştır. Şu ana kadar Hayat İyi Yaşam Merkezi’nde gönüllü olarak hizmet veren 30 Hacettepe Üniversitesi personeli; ergoterapi, anne ve bebek destek, 65 yaş üstü özel ve sosyal destek, sanatla gelişim ve oyunla gelişim destek odalarında faaliyet gösterdiler. Aynı zamanda çocuk ve gençlere yönelik erişkin eğitimi faaliyetleri ve okuma yazma eğitimleri de dahil olmak üzere farklı konularda akademik çalışmalarımız devam etmektedir. Bölge halkının sosyal ihtiyaçları göz önüne alınarak grup çalışmaları ve sohbetleri ile psikososyal rehabilitasyona katkı sağlanmaktadır. Bu süreçlerde bireysel ihtiyacı olduğunu saptadığımız vatandaşlarımızı ise devletimizin bölgedeki ilgili kurum ve kuruluşlarına yönlendirmekteyiz. Hayat İyi Yaşam Merkezi sayesinde bölgede hizmet sağlayan Hacettepe Üniversitesi çalışanları, üniversitemizin toplumla daha yakın ilişkiler kurmasına, akademik kabiliyetlerimizin toplumumuzun yararına, toplumumuza ulaşmasına ciddi katkılar sağlıyorlar.”
 

Malatya Vali Yardımcısı Bilal Basrı “Hepimizin malumu olduğu üzere 6 Şubat ve akabinde meydana gelen depremler milletimizin üzerinde derin yaralar açılmasına neden oldu. Fakat Devlet-Millet iş birliğiyle, hayırsever insanların destekleriyle bu yaralarımızı sarmaktayız ve sarmaya devam edeceğiz. Tabii bu depremlerden en çok etkilenen grupların başında çocuklarımız yer almaktadır. Yarınlarımız olan çocuklarımıza destek olmak maksadıyla Hayat İyi Yaşam Merkezi’nin açılmasında emeği geçen Hayat Holding yetkililerine, Hacettepe Üniversitesi’ne ve herkese şükranlarımı sunuyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

 

Konuşmaların ardından Hayat İyi Yaşam Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Merkezde müzik eğitimi alan çocuklardan oluşan “Hayat İyi Yaşam Merkezi Korosu” ise performansıyla katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

 

HAYAT İYİ YAŞAM MERKEZİ DEPREMZEDELERİN “HAYATINA İYİ BAKACAK”

20 bin depremzedenin konakladığı 3.800 konteyner kapasiteli Malatya Samanköy Konteyner Kenti’nde 1 dönüm arazi üzerine kurulan Hayat İyi Yaşam Merkezi’nde her bir konteyner alanı, konteyner kentteki depremzedelerin farklı ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik olarak tasarlandı. Merkezde; 4000 kitaplık bir kütüphane, bilgisayar odası, anne ve bebek destek ünitesi, 65 yaş üstü destek ünitesi, ergoterapi ünitesi, oyunla gelişim ve sanatla gelişim üniteleri ile etüt ünitesi ve iki büyük çamaşırhane bulunuyor.

 

Ünitelerin resim ve müzik alanlarında sanatla duyguları ifade etme, dışa vurum etkinlikleri, kitap okuma, yenidoğan bakım ve beslenme, çocukluk çağı aşılaması, çocuk ve yaşlılara yönelik ergoterapi uygulamaları, psikolojik destek gibi çalışmaların farklı yaş gruplarına göre günlük ve haftalık planlanması yapılıyor.  Pazar günü hariç haftanın 6 günü sabah 09.00’dan akşam 18.00’e kadar süren eğitim ve atölye çalışmalarında depremzedelerin sosyal hayata yeniden kazandırılmaları için zihinsel ve bilişsel becerilerinin gelişimine katkı sunmak önceliklendiriliyor. Ayrıca merkezin bahçesinde çocuklar için bir açık hava parkı da bulunuyor.

 

Çevreye, insana ve topluma yakışır projeler gerçekleştirmeyi vicdani ve ahlaki bir sorumluluk olarak gören Hayat Holding, 6 Şubat depreminin hemen ardından bölgeye 200 adet yardım tırı gönderdi ve 100 milyon liraya nakdi ve 30 milyon ayni desteğin yanı sıra Hayat Gönüllüleri ile sahada depremzede vatandaşların yanında oldu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberblok

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.