Haberblok

Yat ve yelken sporu Kemer’de gelişiyor

26.03.2024
16

Kemer Belediyesi Yat Yelken Spor Kulübü Başkanı Orhan Yeşilli, TRT Antalya Radyosu’nda “Hayatın İçinden” programında canlı yayın konuğu olarak soruları cevapladı.

REKLAM ALANI
Yat ve yelken sporu Kemer’de gelişiyor

Kemer Belediyesi Yat Yelken Spor Kulübü Başkanı Orhan Yeşilli, TRT Antalya Radyosu’nda “Hayatın İçinden” programında canlı yayın konuğu olarak soruları cevapladı.

Kemer’de ve Antalya’da denizcilik ve yelken sporunu geliştirmek amacıyla kurulan bir kulüp olduklarını ifade eden Kemer Belediyesi Yat ve Yelken Spor Kulübü Başkanı Orhan Yeşilli, kulüp hakkında bilgiler verdi.

REKLAM ALANI

Yeşilli, ilk yıllarda sporcu bulmakta zorlandıklarını belirterek, sonraki yıllarda ciddi bir ivme kazandıklarını kaydetti.

Parolalarının Kemer’de ve Antalya’da gençleri denizle tanıştırmak ve denizi sevdirmek olduğuna dikkat çeken Yeşilli, “2023’de mevzuat değişikliği oldu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlandık. Daha sonra bir değişiklik daha oldu ve artık belediye spor olarak devam ediyoruz. Belediye Başkanımız Sayın Necati Topaloğlu, gençliğe, kültüre, spora ve eğitime çok büyük hizmet ediyor. Bize sağladığı desteklerle faaliyetlerimizi hızlandırdık.” dedi.

Gençleri ve çocukları denizle buluşturuyoruz

Yeşilli, Kemer’de gençleri denizle buluşturduklarına işaret ederek, canlı yayında şunları söylei:

“Optimist ve lazer kategorilerinde bölge yarışları yapıyoruz. Gençleri ve çocukları denizle buluşturuyoruz. Gençlerimize belediyemiz ve kaymakamımızın desteği ile haftanın üç günü optimis yani temel eğitimler veriyoruz. Yetenekli olan çocuklarımızı belirdikten sonra yarış takımında devam ettirmek için ayrı bir eğitim veriyoruz. Geçen sene Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yapılan deniz şenliklerine katıldık. Bu sene daha kalabalık olarak katılmayı planlıyoruz. Kulübümüzde badminton, bocce, muay thai, yüzme gibi branşlarda da eğitimler veriyoruz.”

Yarışlarımızı uluslararası boyuta çıkarmayı hedefliyoruz

Phaselis Antik Kenti’ni tanıtmak için yat yarışları da yaptıklarına değinen Yeşilli, “Bunu uluslararası platforma taşıyacağız. Bölgemiz Likya bölgesi. Buranın muhteşem doğasını da uluslararası platformlarda tanıtmayı düşünüyoruz. Antalya’yı denizle tanıştırmak için bir projemiz var. Bölgemizde yer alan kamu kurumları, yat imalat sektörü ve sivil toplum kuruluşlarıyla halk tipi tekne üretip gençlerin ebeveynlerinden birini tek başına denize çıkabilecek seviyeye gelmelerini istiyoruz. Bu proje hakkında çalışmalarımız devam ediyor.” diye konuştu. 

Yaz okullarımız var

Yeşilli, Kemer’de yaz kursları da verdiklerine değinerek şunları kaydetti:

“Eğitimlerimiz kapsamında yaz okullarımız var. Ücretsiz olarak 7-12 yaş arasındaki çocuklarımıza temelden başlayarak eğitim veriyoruz. Yoğun bir talep var. Yaz boyunca temel eğitimlerimize devam ediyoruz. Eğitimlerde tüm güvenlik önlemlerini de alıyoruz. Bugüne kadar bir sorunla karşılaşmadık. Bize desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Necati Topaloğlu’na çok teşekkür ediyorum.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberblok

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.