Haberblok

Trump Art Gallery’de Mart sergisi: ‘Zamanın Ötesinde Kadın: Köklerden Zirveye’

08.03.2024
17

Trump Art Gallery, Mart ayı boyunca beş sanatçının ortak sergisine ev sahipliği yapıyor. ‘Zamanın Ötesinde Kadın: Köklerden Zirveye’ adlı karma sergide beş sanatçı bir araya geliyor; kadının çok yönlü kimliğini, sanatın evrensel dili aracılığıyla anlatmayı amaçlıyor.

REKLAM ALANI
Trump Art Gallery’de Mart sergisi: ‘Zamanın Ötesinde Kadın: Köklerden Zirveye’

Trump Art Gallery, Mart ayı boyunca beş sanatçının ortak sergisine ev sahipliği yapıyor‘Zamanın Ötesinde Kadın: Köklerden Zirveye’ adlı karma sergide beş sanatçı bir araya geliyor; kadının çok yönlü kimliğini, sanatın evrensel dili aracılığıyla anlatmayı amaçlıyor.

Trump Art Gallery, Mart ayında karma bir sergiyi sanatseverlerle buluşturuyor. ‘Zamanın Ötesinde Kadın: Köklerden Zirveye’ sergisinde buluşan sanatçılar; kadının çok yönlü kimliğini, sanatın evrensel dili aracılığıyla anlatmayı amaçlıyor.

REKLAM ALANI

Sergide; Ayla Aksoyoğlu, Bahar Bilici Öztürk, Rukiye Epli Dede, Tolou Zabihi ve Ümmühan Tunçtürk adlı sanatçıların eserleri yer alıyor. 

Dünden bugüne, toplumların temel taşı olan kadının, yalnızca yaşamın sürekliliğini sağlamakla kalmayıp aynı zamanda medeniyetlerin şekillenmesinde ve kültürlerin zenginleşmesinde de kilit rol oynadığını belirten sanatçılar sergide; toplumların ve kültürlerin dönüşümünde kadının oynadığı rolü, onun sezgileri, yaratıcılığı ve duygusallığı ile birlikte, güçlü, cesur ve koruyucu yönlerini de vurguluyorlar. 

“Kadın, her dönemde ve her kültürde, doğanın yeniden doğuşunu, toplumların gelişimini ve aile yapısının temel taşını simgelemektedir” diyen sanatçıların her bir eseri; kadının yaşamımızdaki derin izlerini, güçlü ve ilham verici hikayelerini ve toplumlar üzerindeki dönüştürücü etkisini yansıtıyor. 

Küratörlüğünü Kenan Bahadır Derre’nin üstlendiği sergi, 31 Mart’a kadar Trump Alışveriş Merkezi B2 katında bulunan Trump Art Gallery’de ziyaret edilebilir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberblok

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.