Haberblok

Prof. Dr. Kamer, “Turuncu Mikrofon herkesin sesi oldu”

05.03.2024
24

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi farklı birimleri ile çağın hastalığı kanserin hem tanı ve tedavisine yönelik önemli görevler üstleniyor hem de hastalığın erken teşhisinin önemine yönelik farkındalık projeleri ile toplum sağlığına katkı sunuyor.

REKLAM ALANI
Prof. Dr. Kamer, “Turuncu Mikrofon herkesin sesi oldu”

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi farklı birimleri ile çağın hastalığı kanserin hem tanı ve tedavisine yönelik önemli görevler üstleniyor hem de hastalığın erken teşhisinin önemine yönelik farkındalık projeleri ile toplum sağlığına katkı sunuyor. EÜ Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve EÜ Kanserle Savaş Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Emine Serra Kamer, merkezin çalışmaları ve ekibiyle kanser farkındalığını artırmak üzere geliştirdikleri “Turuncu Mikrofon Sosyal Sorumluluk Projesi” hakkında bilgi verdi.

EÜ Kanserle Savaş Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin ulusal ve uluslararası düzeyde yaptığı araştırma, inceleme ve uygulamalarla toplum sağlığına önemli katkı sağladığını ifade eden Prof. Dr. Kamer, “Merkezimizin birden fazla misyonu var. Bunlardan ilk kanser kayıtçılığı ve biz bu misyonu çok önemsiyoruz. Çünkü önümüzdeki problemin ne olduğunu, problemin nereye gittiğini ve toplumsal risk boyutunu bilmez isek buna yönelik bir sağlık politikası oluşturamıyoruz. ‘Hastanemiz hangi yönlerde gelişmeli?’ ‘İnsan kaynağı yatırımı nereye yapılmalı?’ gibi soruların cevabını ancak böyle oluşturabiliriz. Bilindiği üzere; Sağlık Bakanlığı Kanser Daire Başkanlığının altında her ilde Kanser İzlem Denetleme Merkezi (KİDEM) yer alıyor. Biz bu anlamda, Türkiye’de KİDEM’e en güvenli dataları veren kurumlardan biriyiz. Bununla da gurur duyuyoruz” dedi.

REKLAM ALANI

“Psikolojik destek büyük önem taşıyor”

Kanser tedavisinde psikolojik desteğin önemine vurgu yapan Prof. Dr. Kamer, “Merkezimizin önemli misyonlarından birisi de kanser ile ilgili danışmanlık hizmeti vermek. Şu an hastanemizde tedavi gören hasta ve hasta yakınlarına yönelik danışmanlık hizmeti veriyoruz. Bu konuda yüksek lisans eğitimli hemşirelerimiz görev yapıyor. Hemşirelerimiz, hastalarımız için son derece önemli olan psikolojik ve sosyal destek sürecini yönetiyorlar. Bir hasta ve hasta yakını için tanı ve tedavi kadar, gelişen süreçte verilen psikolojik ve sosyal destek de büyük önem taşıyor” diye konuştu.

Prof. Dr. Kamer, “Merkezin önemli bir diğer nisyonu ise, araştırma projelerimiz. Bunlarla ilgili pek çok araştırma yapıyoruz, bilimsel data topluyoruz, bilimsel çalışmalara öncülük etmeye çalışıyoruz. Bir yıl temel araştırma diğer yıl da klinik araştırma konusunda olmak üzere mutlaka her yıl bir bilimsel kongre ya da sempozyum düzenliyoruz. Bu sene Eylül ayında, üniversite hastanemizin en güçlü olduğu konulardan biri olan ‘Çocukluk Çağında Beyin Tümörleri’ konulu bir uluslararası sempozyum düzenleyeceğiz”  dedi.

“Seslerimizi birleştirdik ve harekete geçtik”

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin kanser farkındalığı konusunda bölgeye liderlik ettiğini belirten Prof. Dr. Kamer, “Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, bölgede kanser erken tanı ve tedavi konusunda öncü bir kurum. Biz de, EÜ Kanserle Savaş Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak, erken tanı çalışmaları yaparken, kanser konusunda toplumun bilinçlenmesi ile ilgili farkındalık projeleri yürütüyoruz. Uluslararası Kanserle Mücadele Örgütü (UICC) tarafından belirlenen ‘Dünya Kanser Günü’ bizim için önemli bir gün. Türkiye’de Nisan ayının ilk haftası da ‘Kanser Haftası’ olarak anılıyor. Ege Üniversitesi olarak, UICC’nin etkinliklerinde bölgemizin temsilcisi gibi çalışıyoruz. UICC, her sene turuncu renk teması ile bir slogan belirliyor, biz de her yıl turuncu renk ile bir etkinlik yaparak, farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. UICC bu sene için ‘Uniting Our Voices and Taking Action (Seslerimizi Birleştirelim ve Harekete Geçelim)’ sloganını tanımladı. Biz de, seslerimizi duyurmak ve birleştirmek adına Turuncu Mikrofon Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Dünya Kanser Gününde Turuncu Mikrofon etkinliği düzenledik. Yöneticilerden hastalara, çalışanlardan öğrencilere herkese mikrofonumuzu uzatıp, tüm katılımcıları eğlenceli bir açık mikrofon etkinliği ile bir araya getirdik. Bu etkinliğe katılan herkes, düşüncelerini dilediği gibi paylaşarak, mesajlarını iletme fırsatı buldu. Etkinliğimizde ‘Turuncu Mikrofon’ herkesin sesi oldu. Biz o günü, kanseri andığımız bir gün değil, geleceğe umutlarımızı başlattığımız bir gün olarak andık” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberblok

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.