Haberblok

DeFacto, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Birliğinde Deprem Bölgesindeki Yardımlarına Devam Ediyor

04.02.2024
28

DeFacto, 6 Şubat 2023 tarihinde 11 ili etkileyen depremin ardından başlattığı yardım çalışmalarını iki ayrı proje kapsamında kesintisiz şekilde devam ettiriyor.

REKLAM ALANI
DeFacto, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Birliğinde Deprem Bölgesindeki Yardımlarına Devam Ediyor

DeFacto, 6 Şubat 2023 tarihinde 11 ili etkileyen depremin ardından başlattığı yardım çalışmalarını iki ayrı proje kapsamında kesintisiz şekilde devam ettiriyor. İlk günden bu yana bölgeden elini çekmeyen DeFacto, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile imzaladığı protokol kapsamında deprem bölgesinde Bakanlığın korumasında bulunan tüm çocukların 1 yıllık giyim ihtiyacını karşılama sözünü tuttu. DeFacto, deprem bölgesindeki hazır giyim tedarikçilerine can suyu olan desteklerini ise ‘üretim hiç durmasın’ yaklaşımıyla sürdürüyor.  

15 bin kişilik büyük bir aileye sahip DeFacto, Türkiye’yi derinden sarsan depremin ilk anından itibaren ilgili devlet kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile anlık koordinasyon sağlayarak tek yürek halinde tüm imkânlarını seferber etti. Geçen bir yıl boyunca deprem bölgesindeki vatandaşların ve üreticilerin yaralarını sarmaya devam ederek bölgeden elini hiç çekmeyen DeFacto, depremin 1. yılında bölgeye kesintisiz desteğini sürdürüyor. 

REKLAM ALANI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile imzaladığı protokol kapsamında bir yıl içerisinde binlerce çocuğun 1 yıllık giyim ihtiyacını karşılayan DeFacto, Kızılay ve AFAD aracılığıyla da bölgeye ürün desteği verdi. 

Kurulduğu günden bu yana tüm zorlukları paydaşlarıyla birlikte aşmaya odaklanan DeFacto’nun ‘Üretim Hiç Durmasın’ hareketi kapsamında ise; 33 tedarikçiye Tedarikçi Finansman Sitemi (TFS) ile 6,5 milyon adet ürün siparişi geçildi. Bölgedeki istihdamın desteklenmesi için de yıl boyunca 400’e yakın kişiye istihdam sağlandı. Tüketiciler nezdinde de farkındalık oluşturmayı amaçlayan DeFacto, deprem bölgesinde üretimi yapılan tüm ürünlere özel ‘deprem bölgesinde üretilmiştir’ etiketi uyguladı. DeFacto ayrıca Ticaret Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Deprem Yardımlaşma Seferberliği’ kapsamında da 16 bini aşkın ürün siparişi oluşturularak bölgeye sevk edildi.

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Ayşegül Yıldırım Kara konu hakkında yaptığı açıklamada, “6 Şubat 2023’te yaşanan Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi etkileyen depremin ardından Bakanlığımız ve DeFacto arasında yapılan iş birliği kapsamında, deprem bölgesinde korunma ve bakım altında bulunan tüm çocuklarımızın 1 yıllık giyim ihtiyacı karşılanmış, çocukların yaş ve cinsiyet özellikleri ile ihtiyaçlarına uygun ürünler çocuklarımızla buluşmuştur. Bu zorlu süreçte çocuklarımızı destekleyen DeFacto Pazarlama ve Mağazacılık Genel Müdürü Barış Sönmez öncülüğünde tüm DeFacto ailesine teşekkür ederiz” dedi.

Deprem felaketinin üzerinden geçen zaman boyunca bölgeden ellerini çekmediklerini ve yaraları sarmak için ilk günkü gibi çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden DeFacto Pazarlama ve Mağazacılık Genel Müdürü Barış Sönmez; “Öncelikle geçtiğimiz yıl yaşanan afetin etkilerini bir kez daha hatırlayarak, böylesine üzücü olayların tekrar yaşanmamasını temenni ediyoruz. DeFacto olarak, bölgedeki zararları en aza indirmek ve toplumumuza destek olmak amacıyla iki önemli projeyi hayata geçirdik. Özellikle depremin en savunmasız gruplarından biri olan çocuklarımızın yaşadığı zorluklara odaklanarak, onlara yönelik çalışmalara hızla başladık. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile imzaladığımız protokol çerçevesinde, deprem bölgesinde koruma altında bulunan çocuklara yönelik bir sorumluluk üstlendik. Verdiğimiz sözü tutarak, bölgede koruma altındaki çocukların 1 yıllık tüm giyim ihtiyaçlarını karşıladık.  DeFacto olarak geleceğimizin umudu olarak gördüğümüz çocuklarımıza daha güzel günler sunmanın sorumluluğuyla elimizi bölgeden çekmeden her zaman yanlarında olduğumuzu hissetmeleri için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Üreticilerin de büyük ölçüde etkilendiği süreçte ‘Üretim Hiç Durmasın’ anlayışıyla paydaşları için de uzun soluklu bir projeyi hayata geçirdiklerini aktaran Sönmez, “Deprem bölgesinde üretim ve istihdamı korumak adına elimizi taşın altına koyduk. Bölgedeki iş ortaklarımızı önceliklendirerek Tedarikçi Finansmanı Sistemi (TFS) yoluyla ödemelerini erkenden gerçekleştirdik. Deprem sonrasında 11 ilimizin ekonomisine ve finansman akışına canlılık katarken, bölgenin sürdürülebilir istihdamına da destek vermeyi hedefledik. Ayrıca Ticaret Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Deprem Yardımlaşma Seferberliği’ kampanyasında da yer aldık” dedi. 

 

DeFacto hakkında: 

2005 yılında kurulan DeFacto, global moda markası olma vizyonuyla faaliyetlerini sürdürmektedir. 500’e yakın mağazada müşterileriyle buluşan DeFacto, online operasyonlarıyla birlikte tüm dünyada 100 milyonlarca müşteriye hizmet vermektedir. Hazır giyim sektörünün öncüleri arasında yer alan DeFacto, global bir moda markası olmakla birlikte aynı zamanda bir teknoloji şirketi olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. DeFacto Teknoloji çatısı altında 300’ü aşkın kişiden oluşan yazılım geliştirici takımı ile omni-channel (çoklu kanal) teknolojilerinin altyapılarını üretmektedir. Tüketici talep ve beklentileri doğrultusunda hareket eden marka, DeFacto COOOL, DeFacto FİT, DeFacto Modest, DeFacto LIFE, DF Plus ve Fall in Love alt markalarını dünyanın dört bir yanındaki müşterileriyle buluşturmuştur. DeFacto aynı zamanda, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni baz alarak Global Compact ve Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin (WEPs) imzacısı ve Better Cotton Initiative üyesi olarak hem toplumsal hem de çevre alanındaki taahhütlerini kararlılıkla yerine getirmektedir. Marka 2022 yılında 9. Sürdürülebilirlik Raporu’nu kamuoyu ile paylaşmıştır.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberblok

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.