Haberblok

Konak’ın ‘Şok Ekip’leri işbaşında

20.11.2023
36

Konak Belediyesi, iş yeri ve resmi kurumların en çok bulunduğu, gün içinde sayıları bir buçuk milyona ulaşan İzmirliyi ağırlayan ilçe olan Konak’ta temizlik çalışmalarını Şok Temizlik Ekipleriyle takviye ediyor.

REKLAM ALANI
Konak’ın ‘Şok Ekip’leri işbaşında

Konak Belediyesi, iş yeri ve resmi kurumların en çok bulunduğu, gün içinde sayıları bir buçuk milyona ulaşan İzmirliyi ağırlayan ilçe olan Konak’ta temizlik çalışmalarını Şok Temizlik Ekipleriyle takviye ediyor. Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı Şok Ekipler, belirlenen bölgelerdeki mahallelerde aynı anda çalışma başlatarak sokakları bir uçtan bir uca temizliyor, molozları kaldırıyor ve konteynerleri yıkayarak dezenfekte ediyor, kuruyan ve kırılma riski taşıyan ağaç dallarına müdahale ediyor. Yapılan temizlik çalışmasını düzenli aralıklarla uygulayan Şok Ekipler, vatandaşın temiz bir Konak’ta yaşaması için durmaksızın çalışıyor.

Konak Belediyesi’nin daha temiz, daha yaşanır bir kent için sürdürdüğü uygulamalar kapsamında Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı Şok Ekipler, yirmi yedişer kişiden oluşa iki ayrı ekiple Konak’ın sokaklarında detaylı temizlik harekatı başlattı. Yaşanan yoğunluk ve sirkülasyon sonucu gün içinde nüfusun bir buçuk milyona ulaştığı, İzmir’in kalbi konumundaki Konak’ta, rutin genel temizliğe ek olarak Şok Ekipler de var gücüyle çalışıyor. Düzenli aralıklarla tekrarlanan ve Mehmet Ali Akman, Güzelyalı, Göztepe, Çankaya, Muratreis ve Mithatpaşa Mahalleleriyle başlayan uygulama ilçenin 112 mahallesinde de yapılacak. İki ekip halinde her gün farklı iki bölgede temizlik çalışması yapan Şok Ekiplerin çalışmaları belirli aralıklarla uygulanmaya devam edecek.

REKLAM ALANI

 

Şok Ekiplerden hızlı ve etkin çalışma

Konak Belediyesi’nin Şok Temizlik Ekipleri, vatandaştan gelen talepler de dikkate alınarak belirli aralıklarla bölge bazlı çalışma gerçekleştiriyor. Şok Ekipler, rutin ve genel temizlik hizmetlerine takviye olarak hızlı ve detaylı temizlik çalışması yapıyor. 112 mahallede girilmedik sokak bırakmayan 27’şer kişilik iki ekip, konteynerleri de yıkayıp dezenfekte ediyor. Yapılan çalışma kapsamında önce temizlik yapılacak mahallelerdeki molozlar toplanarak döküm alanına sevk ediliyor. Aynı zamanda çöp konteynerleri de boşaltılarak yıkamaya hazır hale getiriliyor.  On beşer kişiden oluşan süpürme ekiplerinin, sokakları bir baştan bir başa süpürerek çöplerden arındırmasının ardından ise yol yıkama aracıyla sokaklarda etkili bir temizlik gerçekleştiriliyor. Son olarak tüm çöp konteynerleri yıkanarak dezenfekte ediliyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberblok

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.