Haberblok

Yavuz Ağıralioğlu parti kuruyor

23.09.2023
52

27. Dönem Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, özel bir TV kanalında yeni bir siyasi parti sinyali verdi.

REKLAM ALANI
Yavuz Ağıralioğlu parti kuruyor

27. Dönem Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, tv100 canlı yayınında “siyasi parti kuracak mısınız? sorusuna “Ben bu seçimden sonraki süreçte memleketin geleceği adına doğru bir siyasi merkezin, iyi bir siyasi programın, memleket yükü çekecek bir siyasi kadronun milletin kalbine yürüyebileceğine inanıyorum. Bununla ilgili siyasi bir merkez inşa edeceğiz. Millete yakın olacak. Ben bir partinin kurulması gerektiğine inanıyorum. 2028’de bir gelecek tasavvuru için istişareler başladı.” yanıtın verdi.

SİYASİ PARTİ KURACAK MI?
– Yerel seçimin 1999 seçimi gibi olacağını düşünüyorum. 2028 seçiminin 2002 gibi olacağını düşünüyorum. 2002’de iktidar ve muhalefete beraber kızgınlık vardı. Şimdi de aynı eşiklerin oluşmaya başladığını düşünüyorum. Siyasette bir nesil değişikliği olacağını düşünüyorum. Bu seçim eski siyasi dilin son kavgası. Ben bu seçimden sonraki süreçte memleketin geleceği adına doğru bir siyasi merkezin, iyi bir siyasi programın, memleket yükü çekecek bir siyasi kadronun milletin kalbine çok rahatlıkla yürüyebileceğine inanıyorum. Bununla ilgili siyasi bir merkez inşa edeceğiz. Millete yakın olacak. Ben bir partinin kurulması gerektiğine inanıyorum.

REKLAM ALANI

“2028’DE BİR GELECEK TASAVVURU İÇİN İSTİŞARELER BAŞLADI”
– Siyasi parti kuracağım dersem, ‘Siyasi parti istişaresinde memleket için alın teri dökelim mi, biz bu memleketin geleceğini inşa edelim mi?’ diyecek insanlara saygısızlık ederiz. Ben bir partinin kurulması gerektiğine inanıyorum. Arkadaşlarıma ‘Memleket bu, dindar ve milliyetçi bir 21 yıllık iktidarın karnesi bu, bu zayıf karneye rağmen muhalefetin hali bu, bu şartlarda iktidar ve muhalefetin milletin umudu karşısındaki pozisyonu bu, bizim ülkemizin potansiyeli bu, yapabilme kabiliyetleri bunlar, biz bu potansiyeli, kabiliyeti olan bir ülkede bu problemlere siyaset yoluyla sıkışmış bir memleketin nefesi olalım mı? diyeceğim. Geçmişte yaşadıklarımızdan ders çıkararak, mezhep, din, kimlik tartışmaları dışında aidiyeti, mensubiyeti önemseyen değil, liyakatı önemseyen bir merkez inşa etmeliyiz. 2028’de bir gelecek tasavvuru için istişareler başladı. Partiyi milletin umuduna, kalbine kurmak zorundayız. Bu seçimden sonra ben memleketin geleceği adına doğru bir siyasi merkezin milletin kalbine yürüyebileceğine inanıyorum.

haberblok

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.