Haberblok

Fas’ta deprem felaketi: Bilanço artıyor

09.09.2023
43

Fas’ın El-Huz bölgesinde 7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

REKLAM ALANI
Fas’ta deprem felaketi: Bilanço artıyor

Fas’ın El-Huz bölgesinde 7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Fas Ulusal Jeofizik Enstitüsü’nde yapılan açıklamada deprem, yerel saatle 23.10 sularında merkez üssünün ülkenin kuzeyindeki El-Huz bölgesinde yerin 8 kilometre derinliğinde gerçekleştiği belirtildi.

632 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

REKLAM ALANI

Fas İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ülkenin pek çok kentinde hissedilen depremde hayatını kaybedenlerin sayısının bin 37’ye yükseldiğini bildirildi. Ölümlerin yaşandığı şehirler arasında Marakeş, Azilal, Agadir, Varzazat ve Chichaoua’nın bulunduğu aktarıldı.

Yerel kurumlar, emniyet güçleri ve sivil savunma ekiplerinin deprem nedeniyle oluşan zararın tespiti ve gerekli yardımın ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için tüm imkanlarını seferber ettiği vurgulanan açıklamada, vatandaşlar sakin olmaya ve paniğe kapılmamaya çağrıldı.

Öte yandan, Fas Ulusal Jeofizik Enstitüsü, Marakeş kentinde meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremin ülke tarihinde son yüzyılın en büyük depremi olduğunu söyledi.

ERDOĞAN’DAN TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fas’ta meydana gelen 7 büyüklüğündeki deprem sonrası taziye mesajı yayımladı. Erdoğan mesajında “Faslı kardeşlerimizin yanındayız” ifadelerini kullandı. Erdoğan mesajında şu ifadeleri kullandı: “Dost ve kardeş Fas’ta meydana gelen deprem felaketinden etkilenen tüm Fas halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu zor gününde tüm imkânlarımızla Faslı kardeşlerimizin yanındayız.”

haberblok

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.