Haberblok

Sivas Valisi Salih Ayhan’dan Köy Odaları Gezisi (Zara)

REKLAM ALANI
Sivas Valisi Salih Ayhan’dan Köy Odaları Gezisi (Zara)

“Kültürümüzü ve Değerlerimizi Korumaya Devam Edeceğiz.”

Sivas Valisi tarafından Sivas’ın geçmişini yâd etmek, kültürünü özümsemek ve bu topraklara ait olan değerleri kuşaklara en iyi şekilde aktarmak için başlatılan “Köy Odası Sohbetleri” devam ediyor.
Bu kapsamda sohbetlerin ikincisi Sivas’ın Zara ilçesinde yapıldı. Sivas Valisi Salih Ayhan, Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, Sivas Zara ilçe Kaymakamı Mehmet Sayın, Belediye Başkanı Sait Ahmet Pala ve çok sayıda vatandaşın katıldığı programda, Zaralı Halil’in birbirinden güzel türküleri ile birlik-beraberlik mesajları verildi.
Sivas Valisi Salih Ayhan, yaptığı konuşmada; köy odalarının geçmişteki fonksiyonu ele alınıldığında buraların eksiden ilim ve irfan merkezi olarak kullanıldığına dikkat çekerek; “Biz bu güzelliği yeniden canlandırmak ve hatırlamak için Köy Odası Sohbetlerini başlattık. Geçmişimizden gelen ve bize ait olan ne varsa sahip çıkmalıyız. Şehrimizin her karışı bambaşka bir kültür mozaiği, bambaşka bir muhabbet sarmalı. Eskilerin feyz aldığı hiçbir şeyi yeni nesiller unutmamalı. Güncel olanı eklemeli ve güçlendirerek devam ettirmeliyiz. Devlet – vatandaş kaynaşması ile böyle güzel bir atmosfer oluşturduk. Birlik beraberliğimiz daim olduğu sürece üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir şey yok” diye konuştu.
Ayhan, “Binalar yapılır, ancak o binalara ruh vermedikten sonra hiç bir anlamı yok. Bu odaları güzelleştiren sizlersiniz. Kültürümüzü, tarihimizi ve değerlerimizi bizlere yaşattınız. Geçmişimizden her zaman güç alarak, soyut mirasımızı her zaman yaşatacağız ve koruyacağız” dedi.
Zara’nın önemli şahsiyetlerinden olan Zaralı Halil Söyler’i de anmadan geçmeyen Sivas Valisi Ayhan, “Bu güzel ilçemizi sazıyla – sözüyle tanıtan, birlik beraberliği öne çıkaran ozanımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Kendisi eserleriyle, verdiği kardeşlik mesajlarıyla ve imkânsızlıklar içinde de olsa başarılabileceğini gösteren azmi asla unutulmayacak.” ifadelerine yer verdi.
Programda Zaralı Halil Söyler’in kızı ve torunları söyledikleri türküler ile katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.
İlçeye bağlı köylerden gelen yaşlılar tarafından ilahi ve kasidelerin söylendiği programda tekerlemeler okundu. Daha sonra Sivas Valisi Ayhan ve ilçe sakinleri, yöreye özgü ceviz oyunu oynadı. Sivas Zara Korkut köyünden gelen 13 yaşındaki Yusuf Gündüz, söylediği türkülerle geceye renk kattı.

REKLAM ALANI

haberblok

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.