Haberblok

Meclis’te gündem iki önemli madde

29.06.2023
74

1 Ekim’de tekrar çalışmalarına başlanması planlanan Meclis’te iki önemli gündem maddesi dikkat çekiyor. Ayrıca içtüzük düzenlemesinin “İngiliz modeli” şeklinde yapılması üzerinde duruluyor.

REKLAM ALANI
Meclis’te gündem iki önemli madde

Meclis yeni yasama yılına yoğun gündem ile girmeye hazırlanıyor. 1 Ekim’de tekrar çalışmalarına başlayacak olan Meclis’te iki önemli madde dikkat çekiyor. Bunlardan biri anayasa değişikliği ve içtüzük. Anayasa değişikliğinin en önemli maddeleri başörtüsü serbestisi ve aileye ilişkin düzenleme olacak. Muhalefet ile anlaşılması halinde çok daha kapsamlı bir değişiklik gündeme gelebilecek.

İNGİLİZ MODELİ GÜNDEMDE

REKLAM ALANI

İçtüzük, yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne uygun olarak yenilenecek. Çalışma ve üretmeye dönük bir İçtüzük yapılacak. Bu kapsamda İngiliz modeli üzerinde duruluyor. İngiliz modelinde yasa teklifleri komisyonlarda uzun süre tartışılıyor, detaylı çalışmanın ardından Genel Kurul gündemine geliyor. Genel Kurul’da yasa teklifleri üzerinde görüşme yapılmadan oylamaları yapılıyor.

Yeni dönemde komisyonların fonksiyonu artacağı için yeni ihtisas komisyonları kurulması da gündeme gelecek. Örneğin milli eğitim, kültür, gençlik ve spor komisyonu ikiye bölünecek. Yine “Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm” ile “Sanayi, Ticaret, Enerji Tabi Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji” komisyonlarının da ayrılması üzerinde duruluyor.

haberblok

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.