Haberblok

ABD Ukrayna’yı suçladı

27.05.2023
70

Kremlin’e yönelik 3 Mayıs tarihinde düzenlenen dron saldırısının Ukrayna tarafından Rusya’daki gizli operasyonlarının parçası olarak düzenlenmiş olabileceği ihtimalini değerlendiriyor.

REKLAM ALANI
ABD Ukrayna’yı suçladı

ABD istihbaratının, 3 Mayıs’ta Kremlin’e yönelik dron saldırısının Ukrayna tarafından Rusya’daki gizli operasyonlarının parçası olarak düzenlenmiş olabileceğini tahmin ediyor.

Kremlin’e yönelik 3 Mayıs’ta düzenlenen başarısız dron saldırısının kimin tarafından gerçekleştirildiği halen tartışılıyor.

REKLAM ALANI

New York Times gazetesine konuşan Amerikalı yetkililer, ABD istihbaratının saldırının kimin tarafından gerçekleştirildiğini net olarak bilmediğini ancak bunun Ukrayna ordusu veya istihbaratına bağlı bir birimin Rusya’daki gizli operasyonlarından biri olabileceğini değerlendirdiğini ileri sürdü.

Amerikan istihbarat kurumlarının başta dron saldırısının Rusya tarafından yanıltma amacıyla yapıldığını düşündüğünü belirten yetkililer, daha sonra Moskova yönetimine yönelik dinlemelerde Rus yetkililerinin saldırıya şaşırması ve kendi aralarında Ukrayna’yı sorumlu tutmasıyla birlikte bu kanaatin değiştiğini iddia etti.

haberblok

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.