Haberblok

Türkiye’ye aralıksız destek ve taziye mesajları devam ediyor

02.03.2023
91

Kahramanmaraş merkezli, 11 ili etkileyen, 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden zarar görenler için dünyanın farklı ülkelerinden Türkiye’ye gönderilen afet desteği aralıksız devam ediyor.

REKLAM ALANI
Türkiye’ye aralıksız destek ve taziye mesajları devam ediyor

ANKARA (İGFA) – “Asrın Felaketi” olarak nitelendirilen depremlerden etkilenen afetzedeler için bugüne kadar birçok yardım kampanyası düzenlendi.

Ayni ve nakdî olarak değişen yardımların düzenlendiği kampanyalar devam ediyor. ABD, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Almanya, Güney Kore, İrlanda ve Pakistan, afetin ilk gününden itibaren bölgeye ayni ve nakdî desteğini sürdürüyor. Yardımların bir kısmı, doğrudan mezkur ülkelerin devletleri tarafından koordine edilirken bir kısmı ise bu ülkelerde bulunan kuruluşların başlattığı kampanyalardan oluşuyor.

REKLAM ALANI

İletişim Başkanlığı’ndan aktarılan habere göre, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA), ABD ve Japonya’nın desteğiyle mobil röntgenler başta olmak üzere afet bölgesine tıbbi cihaz desteği sağlıyor. Bunun yanı sıra ABD Ticaret Odası Vakfı’na mensup küresel dünya şirketlerinden olan Airbnb, Amgen, Atlas Air, Cheniere Energy, Disney, Estee Lauder, Fujifilm, Hilton, Honda, JPMorgan Chase, Kraft Heinz, Panasonic, Pfizer, Shell, Coca-Cola, Toyota, Warner Bros. başta olmak üzere vakıf bünyesindeki birçok şirket, başlattığı nakdî yardım kampanyasıyla afet bölgesinin yeniden inşa edilmesine destek sağlamayı amaçlıyor.

haberblok

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.