Haberblok

Başkan Deveciler’in 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Mesajı

19.03.2024
14

Kadınların ekonomik, sosyal, siyasal, kültürel tüm yapılarda ve ilişkilerde hak ettiği yeri alması ve eşitsizliklerin ortadan kaldırılmasında 8 Mart tarihi bir milattır.

REKLAM ALANI
Başkan Deveciler’in 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Mesajı

Değerli Kadınlar;

Kadınların ekonomik, sosyal, siyasal, kültürel tüm yapılarda ve ilişkilerde hak ettiği yeri alması ve eşitsizliklerin ortadan kaldırılmasında 8 Mart tarihi bir milattır. Kadınların, erkeklerle eşit işe karşılık, eşit ücret almak için başlattıkları bu mücadele, zamanla her alana yayılmış ve kadınların tüm alanlarda erkeklerle eşit haklara sahip olması mücadelesinin başlangıcı olmuştur. Bundan dolayı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün önemini anlıyor ve farkındalık yaratmak için belediye olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.

REKLAM ALANI

Güçlü Türk Kadınları,  Çağdaş Türkiye’nin kurulmasında da önemli bir misyonu üstlenmiştir. İnsanlık tarihindeki nice örnekler gibi, ülkemizin tarihi boyunca istiklal ve istikbal mücadelelerinde daima en ön safta bulunmuştur. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde ve milletimizin kadın-erkek, bütün fertlerinin eşsiz fedakârlıklarıyla kazanılan Kurtuluş Savaşı sonrasında kurulan Türkiye Cumhuriyeti, kadın hakları konusunda da öncü bir konuma sahiptir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk; “Bir toplum, cinsinden yalnız birinin yeni gerekleri edinmesiyle yetinirse o toplum yarıdan fazla kuvvetsizlik içinde kalır…” “Bizim toplumumuzun başarı gösterememesinin sebebi kadınlarımıza karşı gösterdiğimiz ilgisizlik ve kusurdan doğmaktadır…” Yaşamak demek faaliyet demektir. Bir toplumun bir organı faaliyette bulunurken diğer organı işlemezse o toplum felç olmuştur… Bizim toplumumuz için ilim ve teknik gerekli ise bunları aynı derecede hem erkek hem de kadınlarımızın edinmeleri lazımdır. Malumdur ki, her safhada olduğu gibi sosyal hayatta dahi iş bölümü vardır… Bugünün gereklerinden biri kadınlarımızın her hususta yükselmelerini temindir”. Şeklinde dile getirdiği kadınların önemini belirten konuşmasını takiben başlattığı Türk kadınının yükselmesini amaçlayan icraatları ile; 1926 yılında kabul edilen Türk Medenî Kanunu ve 1934 yılında kabul edilen Türk Kadınının Seçme ve Seçilme Hakkı ile ilgili Kanun, dünyanın pek çok ülkesinden önce Türk Kadınına kazandırmış, eğitimdeki eşitsizliği ortadan kaldırarak hem kadınlarımızın hem de ülkemizin kalkınmasında büyük adımlar atmıştır.

Bu gün eğitim, bilim, kültür, sanat, siyaset, ekonomi ve spor gibi her alanda büyük başarılar ortaya koyan kadınlar, annelik gibi manevi rollerinin yanında, bugün toplum içerisinde de söz sahibi olmanın da haklı onurunu yaşamaktadır.

Bütün bu pozitif gelişmelere rağmen, günümüzde kadınlarımızın yaşadığı en büyük sorun, hepimizi derinden üzen kadına yönelik şiddettir. Şiddetin hiçbir türü insanlık onuruyla bağdaşmazken, kadına yönelik şiddet asla tasvip edilemez. Kadının yarınlara umutla baktığı toplum, geleceğine umutla bakabilen toplumdur.

Kadına yönelik şiddetin ve cinsiyet ayrımcılığının olmadığı, kadınlarımıza hak ettikleri saygı ve değerin gösterildiği, sosyal yaşamın ve yönetimin her aşamasında kadınların daha çok yer aldığı bir düzende barış ve refah içerisinde yaşayacağı yarınlar diliyor; bu duygu ve düşüncelerle; kadına şiddetin son bulduğu güzel günler temenni ediyorum.

Sevginin, şefkatin ve fedakârlığın sembolü olan bütün kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyor, saygılar sunuyorum.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberblok

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.