Haberblok

Polat Enerji Manisa’dan Geleceğe Yeşil Işık Yaktı

16.03.2024
16

Polat Enerji’nin santral bölgelerinden başlayarak Türkiye’nin dört bir yanını dolaşmayı hedefleyen “Geleceğe Yeşil Işık Yak” sosyal sorumluluk projesinin ikinci durağı Soma RES’ in bulunduğu Manisa oldu.  

REKLAM ALANI
Polat Enerji Manisa’dan Geleceğe Yeşil Işık Yaktı

Polat Enerji’nin santral bölgelerinden başlayarak Türkiye’nin dört bir yanını dolaşmayı hedefleyen “Geleceğe Yeşil Işık Yak” sosyal sorumluluk projesinin ikinci durağı Soma RES’ in bulunduğu Manisa oldu.  

Türkiye’nin rüzgar enerjisinde lider şirketi Polat Enerji ve Türkiye’de spor, kültür, çevre gibi farklı alanlarda gelişim odaklı projelerle topluma faydalı bireyler yetiştirmeyi amaçlayan Polat Vakfı ortaklığında başlatılan “Geleceğe Yeşil Işık Yak” sosyal sorumluluk projesi Öğretmen Eğitimleri ve Enerji Atölyeleri gibi çeşitli modüllerden oluşuyor.

REKLAM ALANI

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda, doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımına, yenilenebilir enerji ve sürdürülebilirlik kültürünün oluşturulmasına katkı sağlamayı amaçlayan projenin ilk yılında 7 farklı ildeki öğretmenler ve çocuklarla buluşarak sürdürülebilirlik, iklim değişikliği ve yenilenebilir enerjiye dikkat çekmek, öğretmenlerde ve öğrencilerde farkındalık yaratmak için harekete geçilmesi hedefleniyor.

Kırşehir’den sonra projenin ikinci durağı olan Manisa’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle ilkokul 3. ve 4. sınıf öğrencisi yaklaşık 400 çocuk, “Geleceğe Yeşil Işık Yak – Enerji Atölyeleri” ile rüzgâr enerjisi, sürdürülebilirlik ve karbon ayak izi gibi temel kavramları pekiştirirken tasarım odaklı düşünme becerilerini de geliştirdi. “Geleceğe Yeşil Işık Yak” projesi kapsamında çocukların çevre bilincini erken yaşlarda oluşturmasının dünyamıza karşı sorumluluk duygusu kazanmalarına ve çevre dostu davranışları benimsemelerine teşvik edeceğini belirten Polat Holding Yönetim Kurulu Üyesi Eda Polat Gkinosatis;

“Polat Enerji olarak çalışma prensibimiz doğrultusunda attığımız her adımda sürdürülebilir kalkınma hedeflerini desteklemeye  önem veriyoruz. “Geleceğe Yeşil Işık Yak” çatısı altında konumlandırdığımız Enerji Atölyeleri ve Öğretmen Eğitimlerini içeren sosyal sorumluluk projemiz adımlarımızı güçlendiriyor ve çevresel katkımızı pekiştiriyor. 

Manisa’da çocuklarla bir araya gelmek ve çocuklara sürdürülebilir temiz enerji kavramını eğlenceli bir şekilde aktarabilmek, değerli öğretmenler ile sohbet etme şansı yakalamak bizim için çok kıymetli. Projemiz kapsamında aldığımız görüşler ve olumlu geri bildirimler doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Sürdürülebilir bir dünya için anlamlı bir proje yaratmaktan ötürü mutluyuz” dedi. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberblok

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.