Haberblok

EÜ’de “Pozitif Ergen Gelişimi Programı” Sertifika Töreni

11.03.2024
16

Ege Üniversitesi (EÜ) Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü tarafından Pozitif Ergen Gelişimi Programı (PERGEL) sertifika töreni gerçekleştirildi.

REKLAM ALANI
EÜ’de “Pozitif Ergen Gelişimi Programı” Sertifika Töreni

Ege Üniversitesi (EÜ) Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü tarafından Pozitif Ergen Gelişimi Programı (PERGEL) sertifika töreni gerçekleştirildi. Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Nuri Bilgin Konferans Salonunda düzenlenen törene; EÜ Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölüm Başkanı ve proje koordinatörü Prof. Dr. Aysun Doğan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Projenin, ön ergenlik dönemindeki çocukların pozitif sosyal ve duygusal gelişmelerine destek olmayı hedeflediğini belirten proje koordinatörü Prof. Dr. Doğan; “PERGEL projesini yaklaşık 2 yıldır İzmir’de uyguluyoruz. Şu ana kadar yaklaşık 550 ergen ile çalışmalarımızı sürdürdük. Biliyoruz ki, çocukların sosyal ve duygusal gelişimi en az akademik gelişimleri kadar önemli. Çocukların, pandemi döneminde sosyal ve duygusal beceri anlamında oldukça zorluklar yaşadıklarını gördük. Pandemi sonrasında bu programlara ne kadar ihtiyacımız olduğunu bir kez daha görmüş olduk” diye konuştu.

REKLAM ALANI

“Birlikte aydınlık ve esenlik dolu bir gelecek için çalışıyoruz”

Törende konuşan PERGEL programını geliştiren Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı’nın kızı Elif Kağıtçıbaşı ise “Birlikte iş birliği yaptığımız, bir araya geldiğimiz kurumların burada olması bizi gerçekten çok mutlu ediyor. Bu bana göre herkesi bir araya getiren ortak bir proje oldu. Annemin son yıllarında şöyle bir inancı oluştu; toplumların esenliğine katkı yapmak için ergenlere de değinmemiz lazım. Ergenler büyük bir değişim içinde oldukları için onlara erken ergenlikte dokunmalıyız düşüncesi ile PERGEL çalışmasını başlattı. Proje ilk olarak Koç Üniversitesi’nden öğrencileriyle birlikte yaptığı bir TÜBİTAK araştırması olarak başladı. Milli Eğitim Bakanlığı’yla da birlikte yürütülen projenin 900 öğrenciyle uygulaması yapıldı ve makaleleri yayınlandı. Proje daha sonra İstanbul’da farklı üniversitelerden öğrenciler ve kurumların katılımıyla devam etti. Ege Üniversitesi, o günden beri projeye müthiş bir katılım gösteriyor. Özellikle Aysun Hoca’ya ve tüm ekibine ve projede yer alan öğrencilere çok teşekkür ediyorum. Birlikte aydınlık ve esenlik dolu bir gelecek için çalışıyoruz.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Aysun Doğan tarafından proje koordinatörlerine ve uygulayıcı öğrencilere sertifikaları verildi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberblok

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.