Haberblok

Beş farklı sektörden kadınlar mesleki deneyimlerini öğrencilerle paylaşacak

10.03.2024
15

İstinye Üniversitesi’nin (İSÜ) topluma katkı alanına hizmet etmek hedefiyle düzenlediği ‘5 Gün 5 Sektör Kadın İş Gücü Varlığı Çalıştayı’ 4-8 Mart tarihleri arasında İSÜ Vadi yerleşkesinde gerçekleştirilecek. Beş gün sürecek etkinlikte tekstil, otomotiv, enerji, medya ve ilaç kimya sektörlerinde çalışan lider kadınlar iş deneyimlerini öğrencilerle paylaşacak.

REKLAM ALANI
Beş farklı sektörden kadınlar mesleki deneyimlerini öğrencilerle paylaşacak

Birleşmiş Milletler tarafından belirlenmiş sürdürülebilir kalkınma hedeflerinden biri olan “5. Hedef Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” alanına katkı sunmak amacıyla düzenlenen ve kadınların iş gücündeki varlığının konuşulacağı “5 Gün 5 Sektör Kadın İş Gücü Varlığı Çalıştayı” 4-8 Mart tarihleri arasında İstinye Üniversitesi (İSÜ) Vadi yerleşkesinde düzenlenecek. ISUSEM-EPAM iş birliği, ISUGender ISUMED -ISUKök; Girişimci Mühendisler Kulübü, Quantum Dynamic Club, Endüstri Mühendisliği Kulübü, Enerji ve Mühendislik Kulübü, Networking Kulübü ve ISUPA katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlikte sektöründe uzman lider kadınlar mesleki deneyimlerini öğrencilerle paylaşacak. İş dünyasının başarılı kadınları “Kadın işgücü özellikle belli sektörlerde neden artmıyor? Bu sektörlerde öne çıkan kadın yöneticilerin ve çalışanların iş hayatında karşılaştıkları cam duvarlarla veya cam tavanlarla mücadelelerinde uyguladıkları stratejik taktikler neler?” gibi öğrencilerden gelen soruları yanıtlayacaklar.

Beş günde beş farklı sektör konuşulacak

REKLAM ALANI

Sektörel çalıştay serisi olarak planlanan etkinlikte her gün bir sektör ele alınacak. 4 Mart’ta tekstil, 5 Mart’ta otomotiv, 6 Mart’ta enerji, 7 Mart’ta medya, 8 Mart’ta ise ilaç kimya sektörlerinden uzman kadın konuşmacılar öğrencilerle buluşacak. Sevtap Okyay (LC Waikiki Akademi Eğitim Danışmanı), Selin Şahiniz (Bayraktar Holding Kurumsal İletişim Müdürü, Subaru Pazarlama Müdürü), Ebru Kantoğlu (Doğuş Otomotiv Kurumsal İletişim, Marka ve Sürdürülebilirlik Müdürü), Nagehan Fatma Göçek (Solwinda Yönetici Satış Proje Müdürü), Özge Bulut Maraşlı (Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi, Akmerkez, İş Girişim Sermayesi, Fark Holding), Esra Doğanay (EMEA Bölgesi İletişim Direktörü, Merck Life Science) ve Ceylan Güzekin (Birgi Mefar Uyum Denetim Yönetişim Koordinatörü) çalıştay sürecinde öğrencileriyle bir araya gelecek. Beş gün boyunca sürecek çalıştayda sektörün Türkiye ve dünya ölçeğinde genel durumu, fırsatlar, tehditler, güçlü ve zayıf yönler (SWOT) çerçevesindeki analizi, sektöre katılmayı planlayan genç iş gücüne yönelik stratejik görüş ve tavsiyeler tartışılacak.

“Öğrencilerimizin gelecek hedeflerine destek sunacak”

İSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hatice Gülen, çalıştayla öğrencilerin vizyon ve gelecek hedeflerine katkı sunmayı hedeflediklerini belirterek şunları söyledi:

“Üniversitemizin birçok biriminden akademisyen ve öğrencilerimizin çalışmasıyla hayata geçirilen çalıştay ile İstinye Üniversitesi olarak topluma katkı alanına da hizmet edeceğiz. İSÜ Sürekli Eğitim Merkezi ve Ekonomi Politika Araştırmaları Merkezi iş birliği başta olmak üzere üniversitenin sektörlerle ilintili araştırma uygulama merkezlerin birlikte çalıştığı etkinlikte kadın liderler deneyimlerini öğrencilerimizle paylaşacak. Beş gün boyunca farklı sektörlerden kadın liderleri üniversitemizde ağırlayacağız. Düzenlediğimiz bu çalıştayla öğrencilerimize kendilerine çizecekleri vizyon ve gelecek hedeflerine destek sunmayı amaçlıyoruz.”

“Hedefimiz kadın iş gücünün tüm sektörlerde artırılmasını sağlamak”

EPAM Ekonomi ve Politika Araştırmaları Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ayfer Ustabaş, iş gücünde kadın erkek çalışan oranının eşit olmadığına dikkat çekerek, “Toplumda kadınlar ve erkekler yaklaşık aynı oranda olmasına rağmen iş gücüne bu oranların eşit yansımadığını görüyoruz. Bu oran ülkemizde OECD ve Avrupa Birliği ülkelerine göre oldukça düşük durumda. Gerek toplumsal ve sosyal dengenin sağlanması gerekse ekonomik etkinliğin ve büyümenin artırılması açısından kadın işgücünün olumlu etkileri yadsınamaz. Kadın işgücü oranı yapısal ve kendine has özellikleri nedeniyle sektörel olarak farklılık gösteriyor. Bu etkinliğimizle kadın iş gücünün tüm sektörlerde artırılmasını sağlamak temel hedefimiz” diye konuştu.

“Kadınların iş gücü içinde çoğalması gençlerle mümkün olacak”

ISUSEM Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Elif Vardar Solak, kadınların iş gücünde çoğalmasında gençlerin etkili olacağını belirterek şöyle konuştu:

“Gelecek, yeni nesillerin eseridir fikrinden ve sürekli eğitimin sadece öğrenim hayatının değil, iş hayatı ve kişisel yolculuğun da parçası olduğunu görerek yola çıktık. Yarının yöntemleri ile bugünün nesillerine cevap vermek, biriken deneyimleri aktarmak, çok yönlü ve stratejik düşünme kabiliyetine gerçek ve şimdiye ait organik bağlar eklemek gerekiyor. Toplumun mimarları kadınların iş gücü içinde çoğalması ve güçlenmesi, gençlerin bunun için emek ve enerji vermesiyle mümkün ve sürekli olacaktır. Akademik çalışmanın öğrenciye aktarıldığı modelden ters yüz sınıf modeline geçildiği modern çağımızda biz toplumdan gelen yaşayan sektörel bilgiyi, stratejik görüş ve birikimi akademiye ve öğrenciye taşımayı seçtik. 2024 yılı mart çalıştayımızda tekstil, otomotiv, enerji, medya ve ilaç kimya sektörlerindeki kadın iş gücü varlığının iş dünyası halini sektörler ile organik bağ kurulması için öğrencilerimizle buluşturuyoruz.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberblok

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.