Haberblok

“Bonus Hoca” Kemer’de öğrencilerle buluştu

29.02.2024
16

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Ahmet Erkal Destek Eğitim Kursu öğrencilerini ve ailelerini, “Bonus Hoca” olarak bilinen Eğitimci-Yazar Süleyman Beledioğlu’nun sunumuyla “Sınav başarısının beyin temelli kuralları ve motivasyon” adlı seminerde buluşturdu. 

REKLAM ALANI
“Bonus Hoca” Kemer’de öğrencilerle buluştu

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Ahmet Erkal Destek Eğitim Kursu öğrencilerini ve ailelerini, “Bonus Hoca” olarak bilinen Eğitimci-Yazar Süleyman Beledioğlu’nun sunumuyla “Sınav başarısının beyin temelli kuralları ve motivasyon” adlı seminerde buluşturdu. 

Kemer Belediyesi Kültür Salonu’nda yapılan seminerde “Bonus Hoca”, öğrencilerin sınavda başarılı olabilmek için yapması ve yapmaması gerekenler, sınava hazırlık süreci, sınav öncesinde motivasyon, ailelerin çocukların başarısı için yapmaları ve yapmamaları gerekenler hakkında bilgiler verdi.

REKLAM ALANI

“Bonus Hoca” öğrencilere verdiği seminerden sonra aileleriyle de bir araya gelerek sınav süreci boyunca ailelerin çocuklarına yaklaşımları hakkında bilgiler aktardı.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, öğrencilerin gözlerindeki ışıltının gelecek nesiller için kendilerine umut verdiğini söyledi.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet’i gençlere emanet ettiğini hatırlatan Belediye Başkanı Topaloğlu, “Her şey gençlikle başlar. Biz bu koltukları yarın size bırakacağız. Sizin daha iyi bir eğitim alabilmeniz için elimizden gelen her türlü desteği veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz.” dedi.

Başkan Topaloğlu, daha önce Göynük Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde de eğitime büyük destek verdiğine işaret ederek, “Göynük’te o dönemde dershane yoktu. Kemer’de Bil Dershanesi vardı. Öğrencileri Bil Dershanesi’ne gönderiyorduk ve parasını biz ödüyorduk. Ücretsiz olarak burs, kırtasiye ve servis imkanı sağlıyorduk.” diye konuştu.

Hayat şartlarının zorlaştığına dikkat çeken Başkan Topaloğlu, şu şekilde konuştu:

“Kendim de emekli bir öğretmen olarak şunu ifade etmem gerekir ki ilk önce eğitimden başlamalıyız. Eğitim olursa ülkemiz daha huzurlu, mutlu ve güvenli olur dedik. Anaokulundan 8’nci sınıfa kadar olan 6 bin 500 öğrencinin kırtasiye malzemelerini ücretsiz olarak biz veriyoruz. Yaklaşık 1400 lise öğrencisini ücretsiz olarak evden okula, okuldan eve, okuldan Ahmet Erkal Destek Eğitim Kursu’na oradan da eve taşıyoruz. Kursumuzda üniversiteye hazırlanan öğrencilere ücretsiz kurs imkanı sağlıyoruz. Son yapılan üniversite sınavında Şevval Yağmur Öztürk Antalya ve Kemer birincisi, Türkiye 117’ncisi oldu. Siz bu çıtayı daha da yükselteceksiniz. Bugün normal bir dershane 80-100 bin lira arasında. Buna kırtasiye, test ve kitap eklenince alıp başını gidiyor. Ailesi Kemer’de ikamet eden ve üniversite okuyan 1100 öğrenciye ayda 1500 lira burs desteği sağlıyoruz. Seneye bursu 2 bin 500 lira yapacağız. Disiplinli bir çalışmayla hepinizin başaracağına inanıyorum. Sizlere güveniyorum ve sizleri seviyorum. Hepinizin gözlerinden öpüyorum.” dedi.

Bonus Hoca olarak bilinen Süleyman Beledioğlu da daha önce de birçok belediye başkanı ile bazı programlarda bir araya geldiğini ifade ederek, “Kemer Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu, üzerinde başkanlığı değil öğretmenliği taşıyan siyasetçi. Bu mükemmel bir şey. Necati Başkan çok büyük bir kıymet. Allah yolunu açık etsin. İnşallah 31 Mart seçimlerinden büyük bir zaferle çıkacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Başkan Topaloğlu’na teşekkür

Öğrencilerden Kezban Dilveren seminerin çok güzel geçtiğini belirterek, “Girdiğimiz denemeler, sınavlar, motivasyon, stresimizi nasıl yöneteceğimiz hakkında bilgi dolu bir seminer oldu. Bu seminerin bana çok fazla katkısı oldu. Bu seminer için Kemer Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu’na içtenlikle teşekkür ediyorum.” dedi. 

Öğrencilerden Hatice Nur Kolay da düzenlenen seminer için Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ve Ahmet Erkal Destek Eğitim Kursu Müdürü Suat Göv’e teşekkür ettiğini belirterek, seminerin kendisine çok katkısı olduğunu ve üniversite sınavına daha motive şekilde gireceğini düşündüğünü kaydetti.

Süleyman Beledioğlu, (Bonus Hoca) Kimdir?

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi mezunu olan Süleyman Beledioğlu, yine aynı üniversitede Eğitim Bilimleri Fakültesinde pedagoji eğitimi aldı. Daha sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesine başladı.

ABD ve İngiltere’de stres ve beyin temelli öğrenme üzerine yapılan çalışmaları inceledi ve bilgilerini saha çalışmaları ile eğitimlerinde sundu.

Uzun yıllar edindiği bilgi ve tecrübeleriyle çok sayıda makale ve kitap yazdı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberblok

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.