Haberblok

ThinkPad ve IdeaPad Dizüstü Bilgisayarlarla Lenovo, Yeni Yapay Zeka Destekli Kişisel Bilgisayar Deneyimlerinin Kapısını Açıyor

21.12.2023
36

CES® 2024 yaklaşırken Lenovo, yeni yapay zeka deneyimlerini ortaya çıkarmak, üretkenlik, yaratıcılık ve verimliliği artırmak için geliştirilen yeni iş ve tüketici dizüstü bilgisayarlarını görücüye çıkardı. Yeni Lenovo ThinkPad X1 Carbon, ThinkPad X1 2-in-1 ve IdeaPad Pro 5i; optimum enerji verimliliği, performans ve kullanıcıyı içine alan deneyimler sunan en yeni Intel Core Ultra işlemcili ve Windows 11 işletim sistemli Intel Evo dizüstü bilgisayarlar.

REKLAM ALANI
ThinkPad ve IdeaPad Dizüstü Bilgisayarlarla Lenovo, Yeni Yapay Zeka Destekli Kişisel Bilgisayar Deneyimlerinin Kapısını Açıyor

ThinkPad ve IdeaPad, Intel Core Ultra İşlemcilerden Güç Alıyor

ThinkPad ve IdeaPad Dizüstü Bilgisayarlarla Lenovo, Yeni Yapay Zeka Destekli Kişisel Bilgisayar Deneyimlerinin Kapısını Açıyor

REKLAM ALANI

CES® 2024 yaklaşırken Lenovo, yeni yapay zeka deneyimlerini ortaya çıkarmak, üretkenlik, yaratıcılık ve verimliliği artırmak için geliştirilen yeni iş ve tüketici dizüstü bilgisayarlarını görücüye çıkardı. Yeni Lenovo ThinkPad X1 CarbonThinkPad X1 2-in-1 ve IdeaPad Pro 5i; optimum enerji verimliliği, performans ve kullanıcıyı içine alan deneyimler sunan en yeni Intel Core Ultra işlemcili ve Windows 11 işletim sistemli Intel Evo dizüstü bilgisayarlar. 

Özel yapay zeka hızlandırma desteği, kullanıcıların Windows’da Copilot özellikleri dahil olmak üzere yeni deneyimlerden yararlanarak iş ve eğlence uygulamalarında verimliliği artırmasına yardımcı olacak. İster iş, ister eğlence amaçlı olsun, bu Lenovo dizüstü bilgisayarlar, insanların kişisel bilgisayar ile içerik üretme, iş birliği yapma ve bilgisayar kullanma biçimini temelden değiştirecek bir yapay zeka devrimi başlatan ilk bilgisayarlar arasında yer alıyor. Kullanıcılara şimdiye kadarki en kapsamlı bilgisayar deneyimlerini sunmak üzere tasarlanan ThinkPad X1 ve IdeaPad Pro 5i, kullanıcıların yeni nesil yapay zeka bilişim olanaklarını kullanmaya başlamasına yardımcı olacak.

İş bilgisayarlarında yeni bir dönem başladı 

Intel Core Ultra işlemcili Lenovo dizüstü bilgisayarlar, iş bilgisayarlarının geleceğine şimdiden hazır. Bu bilgisayarlarda üç ayrı işlem motoru bulunuyor: CPU (Merkezi İşlem Birimi), GPU (Grafik İşlem Birimi) ve yapay zeka bilgisayar görevlerini verimli ve akıllı bir biçimde yönetebilen NPU (Nöral İşlem Birimi). İşlem görevlerini NPU ve/veya GPU’ya aktarmak verimliliği ve performansı artırırken güç yönetimini iyileştiriyor. Kullanıcılar; Zoom, Microsoft Teams, Studio Effects, Adobe® Lightroom ve çok daha fazlası gibi desteklenen yazılım uygulamalarında1 daha yüksek kaliteli ve akıcı iş performansından yararlanabiliyor. 

Hibrid bulut portföyü genişliyor

Lenovo ayrıca, yeni nesil Intel® Xeon® Ölçeklendirilebilir İşlemcilerden güç alan hibrid bulut portföyünü genişlettiğini duyurdu. Bu çözüm; halka açık, özel ve temel modeller genelinde dinamik bir hibrid yapay zeka yaklaşımını mümkün kılacak bir sonraki kritik adım olarak yeni Lenovo Profesyonel Yapay Zeka Hizmetlerinin yanı sıra, en yeni hızlandırıcılarla daha yüksek performans ve yapay zekaya hazır yeni bir platform sunuyor.

ThinkPad inovasyonunun odak noktasında kapsayıcı müşteri deneyimi yer alıyor. Yeni ThinkPad X1 Carbon ve ThinkPad X1 2 in-1, daha iyi ısı ve güç tüketim yönetimi sunarken Lenovo Ticari Vantage‘da Bilgisayar Görüşü5 özelliklerine sahip. Bu özellikler, yüz algılama özelliğiyle kullanıcı yaklaştığında sistemi uyandırmayı mümkün kılarken harici monitörlerde adaptif karartma desteğiyle ekstra güvenlik ve güç tasarrufu sağlıyor.

“Tasarım, kullanım, geri dönüş” modeline geçiliyor

Yeni nesil dizüstü iş bilgisayarlarının daha iyi kullanıcı deneyimleri sunmakla kalmayıp, aynı zamanda döngüsel ekonomiye katkılarını artırmaya devam etmesi gerekiyor. Devrim niteliğindeki tedarik zincirleri, hizmetler, ürün tasarımı ve malzemelerin geliştirilmesi, Lenovo’nun döngüsel bir “tasarım, kullanım, geri dönüş” modeline geçmesini sağladı. Bu en yeni ThinkPad X1’lerde geri dönüştürülmüş malzemelerin, PCC (Tüketici Sonrası Geri Dönüştürülmüş İçerik) plastiklerin9 ve plastik içermeyen bambu ve şeker kamışı ambalajların kullanılması, yeni malzemelerin kullanımını en aza indirmeye ve imalat sonrası geri dönüştürülmüş (PIC) plastiklerin daha fazla kullanılmasını sağlamaya devam ediyor. Tasarım, malzeme ve kullanılabilirlik konusunda sürekli inovasyona ve sektörün önde gelen iş ortaklarıyla güçlü işbirliğine yoğunlaşan Lenovo, Herkes için yapay zeka vaadini yerine getirmek amacıyla yeni dizüstü iş bilgisayarları sunuyor.

En yeni özelliklere sahip iş bilgisayarları gibi, Lenovo ThinkVision 27 3D monitör de üretkenliğinizi ve verimliliğinizi artırmaya hazır. Gözlüksüz 3D monitör, 3D Explorer’ın daha da sezgisel ve etkileşimli bir kullanıcı arayüzü sürümüyle içerik üreticileri 3D ortama davet ederken 2D olarak da kullanım olanağı sunuyor. Lenovo USB-C Dual Display Seyahat Bağlantı İstasyonu, hem ofiste, hem de uzaktan çalışan kullanıcılar için tasarlanmış bir bağlantı noktası olup, harici ekran ve cihazları kolayca bağlayarak görevleri ve hedefleri etkili ve verimli bir biçimde gerçekleştirmelerine yardımcı oluyor. Lenovo Kablosuz VoIP Kulaklık ile ise kullanıcılar, kesintisiz bağlantı ve üstün konfor özelliklerinden yararlanabiliyor. Hibrid çalışma alanları için ideal olan bu ürün, kullanıcıların birden fazla çalışma ortamında daha esnek ve bağımsız olmasını sağlıyor..

Lenovo Akıllı Cihazlar Grubu Ticari Portföy ve Ürün Yönetimi Başkan Yardımcısı Jerry Paradise, şunları söyledi: “Yapay zeka destekli kişisel bilgisayar inovasyonu tutkumuz haline geldi. Sadece bilgisayar yapmakla kalmayıp, göz alıcı tasarım özellikleri, daha sürdürülebilir malzemeler ve iş bilişiminin geleceğini inşa eden devrim niteliğindeki yapay zeka bilişim teknolojileriyle kullanıcı deneyimleri üretiyoruz. En yeni Lenovo ThinkPad X1 dizüstü bilgisayarlar, Intel Core Ultra işlemcilerden güç alan yeni yapay zeka hızı ve zekası sayesinde kullanıcıların iş ve etkileşim deneyimlerinde dönüştürücü bir rol oynayacak.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberblok

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.