Haberblok

Derya Tüzen Konak Belediye Başkanı Aday Adaylığını Açıkladı

12.12.2023
40

Derya Tüzen, Konak Belediye Başkanı Aday Adaylığını açıkladığı basın açıklamasında ”Ülkenin üzerindeki karabulutlara rağmen aşsız, işsiz, mutsuz kadının kalmadığı bir kent yaratmak istiyorum.” dedi.

REKLAM ALANI
Derya Tüzen Konak Belediye Başkanı Aday Adaylığını Açıkladı

Derya Tüzen, Konak Belediye Başkanı Aday Adaylığını açıkladığı basın açıklamasında ”Ülkenin üzerindeki karabulutlara rağmen aşsız, işsiz, mutsuz kadının kalmadığı bir kent yaratmak istiyorum.” dedi.

”Sn. Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Başkanım Ozan Ali İLGEZDİ, İlçe yöneticilerim, çok kıymetli emekçi parti üyelerimiz, Demokrasinin güvencesi değerli basın mensubu meslektaşlarım, ‘Kızkardeşlik Bilinci’ kadın grubu arkadaşlarım, Değişimin itici gücü STK’larımız ve saygıdeğer misafirlerimiz, Benim bu kutsal göreve aday adaylığımı açıklarken yanımda olduğunuz için sonsuz teşekkür ediyorum. Sizlerin de bildiğiniz gibi artık değişimin, devrimci değişimin eylemsel yönü başlamıştır. Bu seçim, Cumhuriyetimizin yeni yüzyılının ilk seçimleri… Cumhuriyetimizi korumak, ilkelerini yaşatmak en önemli görevimiz

REKLAM ALANI

Konak Belediye Başkan Aday Adaylığımı açıklarken…

  • Bugün 5 Aralık

1930 yılından itibaren çıkarılan bir dizi yasa ile önce Belediye seçimlerine katılma, sonra köylerde muhtar olma ihtiyar meclislerine seçilme hakkı tanınan kadınların milletvekili seçme ve seçilme hakları, 5 Aralık 1934’te Anayasa ve Seçim Kanunu’nda yapılan yasa değişikliği ile tanındı. Bugün medeni geçinen ülkelerde 1970 li yıllara kadar düzenlenememiş bu doğal hakkı herkesten önce kazanmamızı borçlu olduğumuz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, kendimizi gerçekleştirmemize emek vermiş ve ebediyete göçmüş tüm demokrasi emekçilerini ve

  • Balkanlardan Göçmüş ailemin Yeni Kuşak temsilcisi bir Levent, Gültepeli olarak,   Aydın Erten Başkan’ımızı rahmetle anıyorum.  Gençliğimizin idolü olarak yüreğimize bu hizmet aşkını onlar ektiler.

Şimdi, yeni Genel Başkanımız Özgür Özel ile şiddetlenen değişim rüzgarıyla… Aydınlık,  modern bir hayatı kurgulayan ortak vizyonumuzla, iyi bir yönetişim örneği göstererek, ülkemiz için model olacak bir kent yaratmak adına birlikte hareket etmeye başlayacağız.

2014 yılında köylerin mahalle olduğu 6360 sayılı yasa ile yönetişime kapı açan yerel yönetimlerin, bilimle modern kentler yaratabilmesi için 50 kişiyi geçen, kendi alanlarında uzman ekip arkadaşlarımla ülkemizin her köşesinde onlarca belediyemize projeler, eğitimler ve danışmanlıklar yapmaktayız.

Bugün değişim, dönüşüm, yönetişim vurgusuyla…

Çocukların aydınlık sabahlarda, karınları tok, sırtları pek, gülen yüzlerle okul yoluna çıkabilmeleri için…

 

  • Çevre yolunu geçerken gündüz gözüyle, üzüntüyle baktığımız bu yorgun şehri yenilemek ve yaşanabilir sokaklar yaratmak,
  • Ülkenin üzerindeki karabulutlara rağmen aşsız, işsiz, mutsuz kadının kalmadığı bir kent yaratmak,
  • Belediyeciliğin rutin işleri yapan bir memurluk, onore etme makamı olmadığını; değişen dünyaya ayak uydurarak, insanı mutlu kılmak için ihtiyaç duyulan tüm hizmetlerin planlanması, sunulması koşullarını sağlamak üzere…

Yerelin tüm paydaşlarını, en yüksek faydada birleştiren, katılımcı, adil bölüşümcü, etkin bir yönetişim gereğini en yeni, en iyi örneklerle göstermek üzere yola çıkıyoruz.

Artık sizlerin vizyonunu da ekleyerek hep birlikte hayallerimizi gerçeğe dönüştürme zamanı gelmiştir…

Ben değil; biz yaklaşımıyla, bilimin ışığıyla, emeğin gücüyle, Konak gelişecek, değişecek…

Bu kent İpek yolundan miras bir kültürlenmeyle kadim bir kenttir. Kemeraltı Çarşısı İzmir’in kalbi, merkezi benim de büyük sevdam…

Çok kültürlü zengin Kent İzmir’ i,  Konak’ı parlatacağız!

Ben, dağdaki son yörük çadırının dumanının bir bekçisi olarak, sizlerle birlikte… Geleneğimiz için, geleceğimiz için nöbetteyim.

Biz değişimiz…

Şimdi Kalkın…Birlikte tüm renklerimizle… Mutlu, huzurlu, gelişen Konak için çalışacağız.

Biz Arkadaşlarımızla Bütünsel projelerimizle Konak için hazırız.

Değişim biziz…

    Hepinize teşekkür ediyorum.

Doğurduğum ve doğurmadığım tüm çocuklarım adına, ülkem adına, geleceğimiz adına… Sağ olun var olun.

Hayırlı Olsun.”

 

 

Peki ya Derya Tüzen kimdir? Eğitimi, iş geçmişi ve projeleri…

*EĞİTİM:

İzmir İnönü A. Lisesi MATEMATİK

9 Eylül Üniversitesi İ.İ.B.F – İKTİSAT

Anadolu Üniversitesi YEREL YÖNETİMLER

Anadolu Üniversitesi ULUSLARARASI İLİŞKİLER

Anadolu Üniversitesi SOSYOLOJİ

Onlarca sertifikalı eğitim aldım ve veriyorum

Halen 5. Fakülte FELSEFE Bölümünde Eğitimim sürüyor

**İŞ/DENEYİM :

*YEREL YÖNETİMLER / BELEDİYELER:

2014 yılında, İl Özel İdareler ve köy kavramlarının değişim sürecinde; 6360 ve 5018 Sayılı Yasalar ile Belediyecilik / Yerel Yönetimler’ in hizmet alanı ve şekli değişti. Hesap verilebilirlik, tedarik gibi bir ticari işletme yapısının da eklenmesiyle, mal ve hizmet yelpazesi artarak, köyün en ücra köşesine kadar zorunlu alanı genişleyen yeni Büyükşehirlerin, İlçe Belediyelerin personel eğitimi ve danışmanlığı ihtiyacı arttı.

2014’ ten bugüne kadar, üst düzey donanımlı bir ekip ile PRIME A.Ş. Kurucusu ve Yönetim kurulu Başkanı olarak tüm ülkede bu alanda ilk ve en kapsamlı hizmeti vermekteyiz.

Özellikle siyasi işe alımla gelmiş verimsiz çalışanları, etkin istihdama yönelik davranışlar kazandırmak ilk hedefimiz olmakla birlikte…

Kentsel dönüşüm, Ulaşım master planları, Köy- Kent Projesi; tarım ve su ile çevrenin korunması ile etkin kullanımına yönelik makro planların hazırlanması, uygulanması, Mali işler biriminin özel eğitimleri, eğitim, kültür sanat, spor ile ilişkili tüm personelin eğitimi ve planlanması, Ataerkil sistemde kadını 2. İş gücü yaparak gelirin dağılımında ücretsiz bırakmaya uygun sistemde, herkesi çalışmasının karşılığını alabilir kılmaya yönelik eğitim ve planlamalarla verimlilik, kalite artışına yönelik, büyüme ve kalkınmaya çarpan etkisi yaratmaya yönelik geniş bir düzlemde danışmanlık yapıyoruz. Tüm çalışmalarımızda mevcut çalışanların yapılan işlerin sürdürülebilirliği ve sorumluluk alması konusunda süreç bitmeden hazırlıyoruz ve yönetime raporluyoruz.

* VERİLEN EĞİTİMLER:

*6000’ den fazla Belediye Çalışanının, farklı birim ve görevlerde bulunan personelin eğitimi, danışmanlığı seminerler, raporlaması… (2014- Halen)

*Türkiye’ de bir belediyede yapılabilecek en büyük nitelik ve nicelikte bir çalıştayın, yetiştirilen personel tarafından yapılması/ 2015 / Hatay BŞB. Ulaşım Çalıştayı/ 1 Hafta/ 2000 katılımcı/ TV’ de canlı sunum.

*Türkiye çapında en çok sayıda ve kalitede Belediye Otobüsü şoförü eğitimi, Eğitimci Eğitimi…

* 2010-2011 ‘Karacan Akademi Kursları’ (İzmir’de 5, Türkiye geneli 45 Şube – 1000 Personel) Görev Tanımı: Kurum Müfettişi;

-Eğitim yöneticisi ve halkla ilişkiler personeli geliştirme seminerleri hazırlama ve uygulama,

-Ruhsatsız şubelerin açılış onayı ve devir edilen tüm şubelerin yasal yapılandırması,

-İktisat Grubu Öğretmenliği ve yardımcı kaynak, sınav ve soru hazırlanması.

-Türkiye’ de ilk ve tek, özel bir eğitim kurumu, iç denetçi çalıştırarak stratejik araştırma ve geliştirme raporları hazırlattı.

-Personele kriz döneminde motivasyon kazandıran özel seminerler hazırlanması ve sunumu tarafımdan yapıldı.

* 2010-2012 ‘Rekortmen Dershaneleri ve Lisesi’

Görev Tanımı: Genel Koordinatör;

-Marka yaratma, dershaneler zinciri oluşturma konusunda kurucuya rehberlik ve danışmanlık hizmeti. Bina seçimi ve tadilatı.

-M.E.B. onayı, ruhsat alımı (Dershane ve özel okul olarak devam ediyor

*2003 -2010 ‘Deniz Yabancı Dil Kursu’

Görev Tanımı: Kurucu- Müdür;

-Türkiye’ de ilk kez, sahibi olduğum merkez aracılığıyla fiilen devlet okuluna giren resmi M.E.B. onayıyla

-yaklaşık 6.000 devlet okulunda okuyan öğrenciye- o yıllarda sadece kolejlerde verilebilen yabancı dil ve sanat etkinliklerinin uygulamasını gerçekleştirdim. Ülkemizde fırsat eşitliği sağlamak konusunda bir devrimdir. Mezuniyet töreninde, bir ilköğretim okulu, tüm 5. sınıflarında, 2’şer saatlik İngilizce tiyatro oyununu oynayabilmiştir.

*2002-2004 ‘SMMM- İzmir TESMER – Staja Hazırlık Merkezi-’

-3568 sayılı yasada defter tutma yetkisi verilen SMMM’ ler için staja başlama hazırlık sınavı kurs hizmetleri verilecek binanın yer seçimi, açılış çalışmaları,

-İktisat Grubu Öğretmeni.

*2002-2004 ‘ROYAL AKADEMİ’ e- ticaret Kursları/ Dış Ticaret Öğretmeni.*2002- 2004 ‘Kariyer Kurs Merkezi’ -İktisat Grubu Öğretmeni.*1997 2002 ‘Murat Kurs Merkezi’ -İktisat Grubu Öğretmeni.

** 1997-Halen/ Kurucu-Müdür- Bölüm Başkanlığı- Usta Öğretici olarak eğitim verdiğim dersler (7000 saat fiili öğretmenlik):

1-İktisada Giriş / Temel İktisat (Mikro-Makro), İktisat Teorisi, 2-Kamu Maliyesi, 3-Kamu Ekonomisi, 4-Yerel Yönetimler, 5-Devlet Bütçesi, 6-Uluslararası İktisat, 7-Çalışma Ekonomisi, 8-Dünya Ekonomisi, 9-Türkiye Ekonomisi, 10-İktisadi Kalkınma ve Büyüme,11-Para Teorileri ve Politikaları, 12- Maliye Politikası, 13-Uluslararası Mali İlişkiler, 14-Stratejik Yönetim, 15-Girişimcilik 16-Kooperatifçilik…

-Yukarıda belirtilen derslerde KPSS ve AÖF, Müfettişlik, Bankacılık, Kaymakamlık, Savcı, Hakimlik Vb. Sınavlarına hazırlık derslerinde öğretmenlik yanı sıra;

-Çeşitli resmi sınavlara hazırlık yardımcı kaynak kitapları, sınav denemeleri, soru bankaları hazırlanması, denetlenmesi, editörlük. Ayrıca… ‘Kişisel Gelişim’ Başlığı altında 28 Farklı konuda eğitimlerimiz sürmektedir. Başlıcaları:

1-Yönetimin Sürekli Geliştirilmesi, Liderlik

2-Birlikte Kazanan Takımlar (Takım Çalışması)

3-Zaman Yönetimi – Toplantı Yönetimi

4-Stres Yönetimi- Kriz Yönetimi, Zor Durum Analizi ve Krizleri fırsata Dönüştürme Yönetimi

5-Etkili İletişim Becerileri- Beden Dili

6-Etik

7-Tüm Yerel Yönetim Birimlerinde her düzeyde çalışan eğitimleri…

*Personele sosyal ve psikolojik destek programları, farkındalık ve kuruma bağlılık vizyon ve misyon eğitimlerimi her kurum için ayrı hazırlayıp bizzat uygulama ve içselleştirilmesini takip ve denetimini yapmaktayım.

*Kurs Programı Hazırlamanın Esasları; Eğitim Planlaması ve Uygulanması

*İnsan Kaynağını Araştırma ve Geliştirme

*Stratejik yönetim ve pazarlama

*Ürün çeşitlemesi, Pazar yaratma ve Piyasa geliştirme

*Kurumsal Yapılanma ve Gelişme

*Verimlilik ve Altyapı Geliştirme,

*Performans Değerlendirme ve Performans Artırma Yönetimi

*Maliyet kontrolü, Kâr ve Verimliliğin Arttırılması

*Stratejik Planlama, Piyasa Liderliği Yöntemleri ve Rekabet Stratejisi Oluşturmak

*Kariyer Danışmanlığı, Yaşam Koçluğu… Ekonomi okur yazarı olmayan toplumlar için iktisadi düşünme seminerleri veriyorum.

*** Balkan Ülkelerinde , Türkçe Konuşma Temelli Okul Öncesi eğitimin başlayabilmesi amacıyla bir proje yazdım. 30 İlköğretim Öğretmeni’ne ‘Okulöncesi Öğretmenlik’ eğitimini ve belgesini alabilmesi için Türkiye’ye davet edip, masraflarını da karşıladım. Bugün, Kuzey Makedonya- Üsküp- TİKA Okullarında benim öğretmenlerim Türkçe (anadilde) okul öncesi eğitime başladılar (2018 – 2019)

*** Tüm çalışmalarımın bir ölçek ekonomisinde toplanacağı ‘Her Köy Bir Kent’ başlıklı kitabımı, 2023 Şubat ayında, 2. İktisat Kongresine özel bir baskıyla, gelecek kalkınma planına tavsiye niteliğinde sunmak üzere yazımım devam ediyor.

*SATIŞ-PAZARLAMA-HALKLA İLİŞKİLER İLE İLGİLİ İSTİHDAM:

*1989-1994 İşmik Ltd. Şti. Toptan Sıcak Satış, Perakende Mağazalara koordinasyon, sevkiyat, lojistik.

*1994-1995 Üni Metal – Adnan Menderes, Dış Hatlar Free Shop.

*1998-2001 yıllarında;

-Markiz Mobilya, Öztan Mobilya: Maliyet analizleri ve 5.000 m2 mağaza fizibilite, açılış, pazarlama ve personel eğitimi.

-Dilek İç Giyim A.Ş: Perakende sektörüne geçiş, perakende mağaza açılış Danışmanlık, EGS Park Bornova Açılış, Mağaza Md.

-Aytenler Tekstil: Fabrika Üretim sonu “Barkod Sistemi” Kurulması, Toptan Sıcak Satış, Perakende Mağazalara koordinasyon, sevkiyat, lojistik. .

*TV. PROGRAM YAPIM, SUNUM VE KÖŞE YAZARLIĞI:

*WPS ( WORLD PRESS FEDERATION / DÜNYA BASIN FEDERASYONU) ÜYESİSARI BASIN KARTI SAHİBİ

*2018- Halen NOT DERGİ Genel Yayın Yönetmeni. *2010- Halen / Gazetem Ege, Yenigün Gazetesi, Gazetem İzmir, Yeni Van, Büyük İstanbul Gazetesi / Köşe Yazarı.

*2012- Halen Yenigün TV/TV 35/ Ses TV; (İzmir Sofrası; Gündem ağırlıklı siyaset.

*İzmir Konuşuyor; Yapım, sunum. Yerel Yönetim Seçim Süreci ve Aday Adayları ile canlı, güncel gelişmeler.

*Kadın Deryası/ Yapım, sunum. Günü evde geçiren kadının bilinçlendirme. *Ege Tv/ Sora Sora Programı Yapım ve Sunum. Güncel Aktüel.

*TV35/ Cumartesi Renkleri Programı Yapım ve Sunum. İzmir, Güncel Aktüel)

 

*HALEN DEVAM EDEN FAALİYETLERİ:

*PRİME DANIŞMANLIK EĞİTİM A.Ş. KURUCU ORTAK OLARAK PROJE/İŞTİGAL KONUSU: YEREL YÖNETİMLER, SİYASİ PARTİLER, ÖZEL İŞLETMELER… İnter Aktif Kişilikli Proaktif Lider Tabanlı Personel Yetiştirme GÖREV: Genel Koordinatör/ Eğitimci Mevcut Durum Analizi yaparak, AB ve diğer benzer fonlardan hibe karşılığı makro projeler hazırlama ve uygulama, kurumsallaşma alt yapısını kurma. Dairelerin eğitimi, proje seçimi, hazırlanması, uygulama…

*Bir lösemi annesi olarak, lösemiyi anlatan, ilk duyduğunda ret, kabule geç ve yaşamsal değer taşıyan (3 yıl onkoloji kliniğinde edindiğim) tecrübeleri de bazı okullarda, derneklerde ve gruplarda anlatarak, yaşamadan, zaman kaybetmeden, müdahalenin değer yarattığı konuları anlatarak farkındalık yaratmaya çalışıyorum.

*Türkiye’de ilik bankası ve onkoloji merkezleri kurulumu ve rantabl çalışması ile ilgili; Kanser ile ilgili kamuoyunu bilinçlendirme seminerlerim sürecek.

*Bir yıl boyunca ‘METAVERSE’ eğitimi aldım. Kadına şiddet ve pedofili ile mücadele hedefli ‘ KINA YAKIN’ isimli oyunumu 5. Kez sahnelenmeye hazırız. Helogramlar ile yeni bir bakış açısı sunmak için tüm ekip çalışmalarını tamamladı.

 

Son 1 YIL:

‘Ege Yönetişim Platformu’ kurucularından biri olarak çok sayıda dernek vb. kurumun tek çatıda toplanmasıyla Ülke için Öncü STK çalışmaları uygulamak üzere yoğun bir üretim süreci… ‘

Her Köy Bir Kent’ Projemiz13. Kalkınma Planları için gelişmeleri bir kitap haline getirme…

Deprem bölgesi ihtiyaçlarının karşılanması ve şehirlerimizin yeniden yapılanması üzerine projeler hazırlamak ve finans/ hibe bulma çalışmaları.

*Deprem, çevre; toprak, su, hava gibi kavramlara duyarlılık artırmak üzere ilköğretim öğrencilerimiz için hazırladığım yeni kahramanları olan 12 kitaplık bir çocuk serisi resimlenmeye ve baskıya hazırlanıyor.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberblok

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.