Haberblok

Gaziantep’in şifalı mutfağı anlatıldı

08.09.2023
49

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye Yüzyılı’nda iki festivalin bir arada yer alacağı GastroANTEP Kültür Yolu Festivali öncesinde yerel basın temsilcileriyle bir araya gelerek bilgilendirme toplantısı yapıldı.

REKLAM ALANI
Gaziantep’in şifalı mutfağı anlatıldı

GAZİANTEP (İGFA) – Mutfak Sanatları Merkezi’nde (MSM) yapılan toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yaptığı sunumda güçlü ve dirençli şehir Gaziantep ile ekonomik, çevresel, sosyal ve kurumsal çalışmalarına değinildi. Sunumda Gaziantep mutfağını eşsiz lezzetlerini ulusal ve uluslararası arenada tanıtılacak olan festivallerin çalışmaları hakkında bilgiler verildi.

Kültür Yolu Festivali kapsamına giren GastroANTEP’te yapılacak yeni etkinlikler sunumda anlatılırken festivalin dünyadaki yeri, festivalde yapılacak etkinlikler, şehre katkısı, bu seneki hedefleri basın mensuplarıyla paylaşıldı.

REKLAM ALANI

ŞAHİN: BU COĞRAFYADA BİZİM ÖNÜMÜZE BAKMAMIZ, HEDEFE KİLİTLENMEMİZ VE GEREĞİNİ YAPMAMIZ LAZIM

Bu yılki teması ‘coğrafya’ olarak belirlenen GastroANTEP hakkında Başkan Fatma Şahin, festivalin amaçlarına değinerek, “Temamız coğrafya. Coğrafya karakterdir. Bizim çalışmaktan başka çaremiz yok. Onun için bu coğrafyada bizim önümüze bakmamız, hedefe kilitlenmemiz ve gereğini yapmamız lazım. Gaziantep’in mutfağının bir şifa ve sağlık olduğunu da bütün dünyaya anlatmamız gerekiyor. İşte o bereketli hilalin arpasının, buğdayının, firiğinin kalitesini kokusunu ve lezzetini bütün dünyaya tattırmamız gerekiyor” diye konuştu.

Türkiye Yüzyılı’nda 16-24 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek iki festivalin içeriği hakkında bilgiler veren Başkan Fatma Şahin sunumdaki konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Gastronomi etkinliklerimiz, ödüllü şeflerle workshoplar, bunların hepsi Gaziantep olduğu için geliyor. Bu şeflerin elindeki ürünü sanata dönüştürdüğünü seyretmek içinde bütün gastronomi öğrencileri buraya geliyor. Bu bir çekim gücü. Türk şeflerimiz, Yazarlarımız geliyor. Sunumlarımız var. Sürdürülebilir gastronomide son durum nedir. Sıfır atık mutfak nasıl olacak, vegan mutfak nasıl olacak. Kırsal kalkınma stratejimiz. Söyleyişlerimiz. Konserlerimiz. Bunlar tamamen Kültür Bakanlığının desteğiyle geliyor. Koku sergisi, minyatür sergisi, ebru seramik sergisi, mozaik çalıştayı, kültür yolu, çocuk köyü ve filmlerimiz. Birbirimizi severek bu şehre aşık olarak bu şehrin ekonomisini güçlendireceğiz.”

Basın toplantısına katılan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mesut Bozatlı, şehri dünyaya tanıtmak için festivallerin kıymetli olduğunu belirterek, “Her yaşadığım günlerde gittiğim evlerde o kadar farklı yemekler görüyoruz ki Gaziantep’te bu şehrimizin yemek kültürünün ne kadar gelişmiş olduğunun zaten bir göstergesi” dedi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili İrfan Çelikaslan ise Gazi şehrin birçok özelliğiyle dünya şehri olduğunu ifade ederek, Gaziantep’i ekonomik anlamda çok daha güçlü hale getireceklerini söyledi.

haberblok

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.