Zelenski: Rusya’nın bugünkü saldırıları barış istemediğini gösteriyor
Kiev, 25 Mart (Hibya) – Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Rusya’nın Lviv ve Ivano-Frankivsk’e yönelik saldırılarının Moskova’nın savaşı sona erdirmek gibi bir niyeti olmadığını gösterdiğini söyledi.
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, yaptığı paylaşımda Rusya’nın Ukrayna’nın batısındaki bazı kentlere düzenlediği saldırılara ilişkin açıklama yaptı. Zelenski, Rusya tarafından geliştirilen İran yapımı “Shahed” insansız hava araçlarının Lviv’de bir kiliseyi vurduğunu, Ivano-Frankivsk’te ise bir doğum hastanesinin zarar gördüğünü belirtti.
Bugünkü saldırıların ölçeğinin Rusya’nın savaşı gerçekten sona erdirmek gibi bir niyeti olmadığını gösterdiğini ifade eden Zelenski, Moskova üzerinde daha güçlü baskı kurulması gerektiğini vurguladı.
Zelenski ayrıca Rusya’ya yönelik yaptırımların kısmen gevşetilmesinin Moskova’nın savaş kapasitesini artırdığını belirterek, Rusya’nın yalnızca son haftalarda yaptırımların gevşetilmesinden en az 2 milyar dolar gelir elde edeceğini söyledi.
