Zelenski: Diplomasi sürecinin yeniden canlanması ve yapıcı ilerlemesi sevindirici

Cenevre, 23 Kasım (Hibya)-Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir  Zelenski tarafından görevlendirilen Ukrayna heyeti, İsviçre’de sürdürdüğü görüşmelerde Kanada, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Avrupa ortaklarıyla bir araya gelerek savaşın sona erdirilmesi ve kalıcı barış için adımlar atıyor.

Zelenski: Diplomasi sürecinin yeniden canlanması ve yapıcı ilerlemesi sevindirici

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andiry Yermak, Zelenski tarafından görevlendirilen Ukrayna heyetinin, Cenevre’de çalışmalarına başladığnı bildirdi. İlk toplantı, Birleşik Krallık, Fransa ve Almanya liderlerinin ulusal güvenlik danışmanları Jonathan Powell, Emmanuel Bonne ve Günther Sauter ile gerçekleştirildi. Bir sonraki toplantının ABD heyeti ile yapılması planlanıyor. Heyetler, farklı formatlarda bir dizi görüşmeye bugün devam edecek.

Zelenski açıklamasında, diplomasi sürecinin yeniden canlanması ve görüşmelerin yapıcı bir atmosferde ilerlemesinin sevindirici olduğunu  ifade etti. Zelenski ,Ukrayna ve Amerikan ekipleri ile Avrupa’daki ortakların yakın temas halinde olduğunu belirterek , tüm katılımcıların yapıcı olması durumunda kalıcı ve adil bir barışın mümkün olacağına dikkat çekti. Zelenski, Kan dökülmesinin durdurulması ve savaşın yeniden alevlenmemesi gerektiğini vurguladı.

  Hibya Haber Ajansı