Weel: Güvenlik ortaklıklarına yatırım yapıyoruz
Münih, 13 Şubat (Hibya)-Hollanda Dışişleri Bakanı David van Weel, Münih’te gerçekleştireceği temaslarda Avrupa güvenliği, Ukrayna, Orta Doğu ve Hint-Pasifik başlıklarının ele alınacağını açıkladı.
Hollanda Dışişleri Bakanı Weel, Münih’te meslektaşları ve uzmanlarla yapacağı görüşmelerde güncel ve gelecekteki güvenlik tehditlerinin ele alınacağını bildirdi.
Van Weel, görüşmelerde Avrupa güvenliği ve Ukrayna’nın yanı sıra Orta Doğu ve Hint-Pasifik bölgesindeki gelişmelerin gündemde olacağını belirterek, “Bugünün ve yarının güvenlik sorunlarıyla nasıl başa çıkacağız? Avrupa güvenliğinden Ukrayna’ya, Orta Doğu’dan Hint-Pasifik’e kadar bu konular Münih’teki temaslarımın merkezinde olacak.” ifadelerini kullandı.
Hollanda’nın güvenlik çıkarlarını korumak amacıyla uluslararası ortaklıklara yatırım yaptığını vurgulayan Van Weel, “Güvenlik çıkarlarımızı ilerletmek için bu ortaklıklara yatırım yapıyoruz.”açıklamasını yaptı.
Hibya Haber Ajansı