Haberblok

UZAYDAN İLETİŞİM KURMAK İSTEYENLER VAR

24.11.2017
322
REKLAM ALANI
UZAYDAN İLETİŞİM KURMAK İSTEYENLER VAR

234 Uzaylı Türü Bizimle İletişime Geçmeye Çalışıyor Olabilir

Uzayda yaşamın olup olmadığı yıllardan beridir merak edilen bir konu. Uzaylılar ve uzayın sonsuzluğu insanlık tarihinde keşif konusu oldu.
Dünyada oluşan çözülemeyen  gelişmeşerin bir kısmı uzaylılar tarafından yapıldığı öne sürülmektedir.

REKLAM ALANI

NASA gibi büyük uzay ajanslarının yapmış oldukları çalışmaları insanlara söylemediğini ya da yalan söylediğini düşünenlerin sayısı az değıl.
Kanada’daki Laval Üniversitesi’ndeki iki astronom olan EF Borra ve E. Trottier’in yaptığı “Güneş benzeri yıldızların küçük bir bölümünde kendine has periyodik spektral modülasyonların keşfi” başlıklı çalışmaları Pasifik Astronomi Topluluğu Yayınları’nda yayınlandı.  Sloan Digital Sky Survey verilerinden yararlanan araştırmacılar 2,5 milyon yıldızın görüntülerini inceledi. Bilim insanları bulunan yıldızlardan 234 tanesinin bilim dünyasını şaşırtıcı şekilde sinyaller ürettiğini keşfetti.

EF Borra ve E. Trottier tarafından farkedilen bu 234 yıldızın rastgele bulunmadığı büyük çoğunluğunun  F2-K1 aralığında oldukları belirtildi. iki gökbilimci kendi güneşimize çok benzer sinyaller üreten birkaç yıldız buldular. Bu sinyaller, bir ileri teknolojik toplumun uzak yıldızlarla iletişim kurmak için güçlü lazerler kullanmasına benzetilebilir.

haberblok

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.