Haberblok

TÜBİTAK Ödül Töreni’nde Sivas Rüzgârı Esti

28.03.2019
85
REKLAM ALANI
TÜBİTAK Ödül Töreni’nde Sivas Rüzgârı Esti
  1. TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Kayseri Bölge Finali’nde Sivas rüzgârı esti.
    Kayseri Erciyes Üniversitesi 15 Temmuz Yerleşkesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen bölge finali ödül töreninde okullarımız, 6’sı birincilik 4 kategoride de ikincilik olmak üzere toplam 10 kategoride ödül alarak büyük bir başarıya imza attı.
    Ortaokul öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla bu sene 13’üncüsü düzenlenen yarışmanın Kayseri final sergisine ilimizden 22 proje davet edilmişti.
    Yarışmada en çok ödülü ise Sivas Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) aldı. 6 kategoride ödüle layık görülen Sivas BİLSEM, değerler eğitimi kategorisinde birinci, tarih kategorisinde birinci, ikinci ve üçüncülük, teknolojik tasarım kategorisinde ikincilik ve yazılım kategorisinde ise birincilik ödülüne layık görüldü.
    Sivas’ta özel bir kolej biyoloji alanında birincilik ödülünü alırken, yine bir başka özel okul da coğrafya kategorisinde birincilik ve ikincilik ödülüne layık görüldü. Şarkışla Şehit Tuncer Çeliker YİBO ise Türkçe kategorisinde birinci oldu.
    Elde edilen başarıdan dolayı il milli eğitim müdürlüğünü ve okullarımızı kutladığını ifade eden Sivas Valisi Salih Ayhan, “Başarılar ile bizleri gururlandıran öğrencilerimizi ve onların başarısında büyük emeği olan öğretmenlerimizi tebrik ediyorum” dedi. Başvuru sayısı bakımından Sivas’ın bölgede ilk sırada yer almasının ilimizin eğitim konusunda geldiği noktayı gösterdiğini ifade eden Vali Ayhan, finalde toplam 7 ilden 100 projenin katıldığı TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda 10 kategorinin 6’sında birincilik kazanmanın gururunu yaşıyoruz. İlimizin eğitimde fiziki gerçekleşmeyi sağlamasının ardından, akademik, bilimsel, sosyal, kültürel, sportif alanlarda da gelinen nokta bizleri sevindirmektedir. Bu yıl bölge yarışmasına yapılan 495 başvurunun 175’i ilimizden yapılmıştır. İl nüfusuna göre olması gereken proje sayımız 93 iken 175 proje ile müracaatımız olmuştur. Bölgede bulunan Aksaray, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Yozgat illerinin katıldığı yarışmada en fazla proje veren ve en fazla birincilik kazanan il Sivas olmuştur. Diğer yandan ikinciliği 4 proje ile Kayseri, üçüncülüğü ise 2 proje ile Niğde ili almıştır. Bu başarıyı yaşatan okullarımıza ilerleyen dönemde de yeni okullarımızın ekleneceğini düşünüyor, tekrar öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

haberblok

REKLAM ALANI

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.