Starmer: İnsanların sokaklarımızda nefret yaymalarına izin vermeyeceğiz
Londra, 11 Mayıs (Hibya)- Birleşik Krallık Başbakanı Keir Starmer, başkentte toplulukları kışkırtmaya ve tehdit oluşturmaya yönelik eylem hazırlığında olan aşırı sağcı grupların ülkeye girişlerinin engelleneceğini duyurdu.
Birleşik Krallık Başbakanı Keir Starmer, toplumsal huzuru bozmaya yönelik girişimlere karşı kararlı bir duruş sergileyerek, nefret söylemi ve provokasyonlara müsamaha gösterilmeyeceğini belirtti.
Hafta sonu planlanan yürüyüşe ilişkin alınan tedbirleri açıklayan Starmer, “Bu hafta sonu, başkentimizdeki çeşitliliğe sahip toplulukları kışkırtmak ve onlara karşı tehdit oluşturmak amacıyla yürüyüş düzenlemek isteyen aşırı sağcı provokatörlerin İngiltere'ye seyahat etmelerini engelleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Kamu düzeninin korunması konusundaki hassasiyeti vurgulayan Starmer, “İnsanların İngiltere'ye gelip topluluklarımızı tehdit etmelerine ve sokaklarımızda nefret yaymalarına izin vermeyeceğiz” dedi.
Hibya Haber Ajansı