Haberblok

SİVAS’TA BÜYÜK ATILIM

02.03.2018
161
REKLAM ALANI
SİVAS’TA BÜYÜK ATILIM

SİVAS’TA BÜYÜK ATILIM
Belediye Başkanı Sami Aydın, Eski Sanayi Kentsel Dönüşümü için oluşturulan İrtibat Bürosu’nu ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Sivas’ta 60’lı yıllarda şehirde sanayi ihtiyacını karşılaması için inşa edilerek 90’lı yıllara kadar aktif bir şekilde çalışan 90’lardan sonra ihtiyaca cevap vermediği için çeşitli projeler yapılarak şehre kazandırılması planlanan eski sanayi de ‘Sivas Sembol Projesi’ hayata geçecek. Proje kapsamında Halfelik Alt Geçidi yanında açılan Kentsel Dönüşüm Bürosu’nda anlaşma sağlanan mülk sahipleri sembol projesini inceleyerek protokol imzalıyor.

REKLAM ALANI

Konu hakkında açıklama yapan Başkan Aydın, “Sivas’ın kangren haline dönüşmüş olan Eski Sanayi Kentsel Dönüşümü ile ilgili somut adımlar atmaya başladık. Bilindiği gibi Eski Sanayi 1960’larda kurulmuş ama günümüzde artık âtıl hale gelmiş ve şehrin içerisine hapsolmuş bir durumda… Dükkânlar boşaltılmış ticari faaliyetini yerine getiremeyen ve şehre kirlilik katan bir konuma gelmiş böyle kıymetli bir alanın bir an önce şehir ekonomisine, ülke ekonomini ve mülkiyet sahiplerini düşünerek tekrar kazandırılması gerekiyordu. Bu konuda bize destek olan Çevre Şehircilik Bakanlığına ve Bakanımız ve milletvekillerimiz ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Arsa sahipleriyle ön anlaşmaların yapıldığına değinen Başkan Aydın, “Biz onların menfaatini her şeyin önüne koyduk. Biz müteahhit değiliz müteahhitte olmayacağız ancak belediye burada mülk sahibi ve belediyeden öte asıl mülk sahiplerinin lehine olacak azami gayreti ortaya koyduk. Burada önceden yapılan çalışmalar vardı. Yoğunluk fazlaydı, yoğunluğu aşağı çekerken mülk sahiplerine etki etmeyecek şekilde tamamen belediyeden bu düşüşü sağladık. Bugün inşaat aşamasına gelmiş durumdayız. Cumartesi günü Sayın Bakanımız İsmet Yılmaz’ın da katılımıyla beraber projeyi tamamen açmış ve resmi startımız vermiş oluyoruz. 1 ay içerisinde ön anlaşmaların tamamlanacağını ön görüyoruz. Bu anlaşma tamamlandıktan sonrada inşaat ihalesine çıkacağız bir taraftan yıkmaya diğer taraftan yapmaya başlayacağız. Herkese hayırlı olmasını diliyorum. Sivas’ın farklı bir yüzü buraya yansıyacak toplam 81 dönüm toplam alan alanın komple altı kapalı otopark üst taraftaki otoparkla 3 bin adet otopark olacak. Aynı zamanda bu alanda ticarete uygun dükkânlarda var. Konutlar ve iş merkezlerine gelince farklı ölçülerde konutlar ve iş yerleri oluşturduk. Anlaşma yapıldıktan sonra müteahhit firma kendine kalan konut ve dükkanları satışa sunacak en kısa zamanda bitirilmesini diliyorum.” dedi.

haberblok

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.