Haberblok

Sivas’a Canlı Hayvan Pazarı ve Ot Borsası Kurulacak

08.07.2019
86
REKLAM ALANI
Sivas’a Canlı Hayvan Pazarı ve Ot Borsası Kurulacak


Sivas Kongresi’nin 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında; ilimizin tarım ve çiftçisine katkı sağlaması amacıyla “Canlı Hayvan Pazarı ve Ot Borsası” kurulması için ilk adımlar atıldı. Bu kapsamda Valiliğimiz Dr. Hasan Canpolat Salonu’nda Vali Salih Ayhan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve Ticaret Borsası Başkanı Albulkadir Hastaoğlu arasında “Ot Borsası Yapım ve İşletme Protokolü” imza töreni gerçekleştirildi.
Valimiz Salih Ayhan, yaptığı açıklamada; Sivas’ta tarım alanında önemli çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, bu kapsamda ülkemize örnek olacak bir yapı kurarak, SİVTAŞ şirketini Sivas’a kazandırdıklarını söyledi.
Şirketin büyük bir sermayeye sahip olduğunu anlatan Ayhan, paydaş kurumların destekleri ile bu yapıyı güçlü hale getirerek, şehrimizi tarımda güvenli bir liman haline getirmek istediklerine vurgu yaptı.
“Çiftçilerimize katkı sağlayacağız” sözleriyle ilimizin tarım ve hayvancılıkta Türkiye’ye örnek olacağını dile getiren Ayhan, “Şirketimizi kurduk. Özel idaremiz, belediyemiz ve diğer kurumlarımızla birlikte güç birliği oluşturacağız. ”dedi.
OT BORSASI ÖNEMLİ BİR PROJE
Diğer yandan ilimize canlı hayvan pazarı ve ot borsasını kazandırmak için ilk adımı attıklarını, atılan imzalarla da kaba yem ve hayvan ticaretini tek elden yöneteceklerini dile getiren Vali Salih Ayhan, “Güzel bir projeyi ilimize kazandırıyoruz. Geçmişte dönemde de şehrimize Et Entegre Tesisini kazandırdık. Bu projemizi ilimizin ortak iradesi ile yapmıştık. Şimdi hem şehrimiz insanı hem de çevre illerden gelen besici ve çiftçilerimiz mutlu olduklarını ifade ediyorlar. Bu başarımızı Ot Borsası’nın kurulmasında göstereceğiz. Taş üstüne taş koymadan bir bina ortaya çıkmaz. Sivas’a kısa zamanda çok hayırlı bir hizmeti kazandıracağız.” dedi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ise, Ticaret Borsa’nın hayali olan vizyon bir projeyi hayata geçirmek için bir araya geldiklerini ifade ederek; “Ticaret Borsamızı bu güzel projeyi hazırladıkları için teşekkür ediyorum. Ama bu işi gerçekleşmesinde Sivas valiliğimiz ve belediyemizin büyük katkılar var. Eğer onların katkısı olmasaydı Sivas Ticaret Borsamızın Sivas ekonomisine kazandıracağı canlı hayvan pazarı ot borsasının bugün imzasını gerçekleştiremezdik. “dedi.

haberblok

REKLAM ALANI

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.