Vakıfbank 970x250

Orban: Rusya'ya karşı uygulanan yaptırımlar Avrupa ekonomisini çökertti

Moskova, 22 Aralık (Hibya) - Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Moskova'ya karşı uygulanan kısıtlamaların Avrupa ekonomisini çökerttiğini söyledi.

Orban: Rusya'ya karşı uygulanan yaptırımlar Avrupa ekonomisini çökertti

Orban sosyal medya paylaşımında, "Brüksel, yaptırımların Rusya'yı çökerteceğini vaat etmişti. Bunun yerine Avrupa'yı çökertti. Enerji fiyatları fırladı, rekabet çöktü ve Avrupa geride kalıyor. Bu, kötü kararların bedeli." diye yazdı.

Orban, daha fazla tırmanma yoluna gitmek yerine barış görüşmelerinin başlaması çağrısında bulundu.

Macaristan, petrol ve doğalgaz tedarikinde Rusya için önemli bir ortak olmaya devam ediyor. Orban, Moskova'nın ülkeye enerji sağlayarak güvenliğini garanti ettiğini belirtti.

Başbakanın Çzel Kalemi Gergely Gulyas'a göre, Rus doğalgazını reddetmek Budapeşte'ye yaklaşık on milyar dolara mal olacak ve GSYİH'nin yüzde 4'ünden fazla bir kayba yol açacak.

  Hibya Haber Ajansı