Haberblok

“Muhtarlar Daha Dikkatli Olmalı”

REKLAM ALANI
“Muhtarlar Daha Dikkatli Olmalı”


Sivas Valisi Salih Ayhan, kısa sürede dünya genelinde tehdit oluşturan ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından da salgın olarak nitelendirilen Koronavirüs ile (Kovid-19) mücadelede mahalle ve köy muhtarlarına önemli sorumluluklar düştüğünü söyledi.
Ülkemizde Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere ilgili bakanlıkların ve tüm kurumların Koronavirüs salgınına karşı; etkin bir mücadele örneğini sergilediğini belirten Vali Ayhan, bu kapsamda, muhtarlara da büyük görev ve sorumluluklar düştüğünü belirtti.
Muhtarlardan mahallelerine ve köylerine hâkim olmalarını isteyen Vali Ayhan, “Tüm Türkiye yeni tip Koronavirüs’e karşı tedbirler almaya devam ediyor. Devletimiz konuyu hassasiyetle takip ediyor. Muhtarlarımız da bu dönemde bölgelerinde; düğün, nişan, taziye ve tebrik gibi etkinliklerde risk ortamı oluşturacak kalabalıklara müsaade etmemeli. Yaşanabilecek olumsuzluklarda derhal gerekli mercilere bilgi vermeleri gerekmektedir. Sosyal mesafe ilkesine uyulması ve zorunlu olmadıkça vatandaşlarımızın evlerinden çıkmamaları yönünde gerekli uyarıların yapılması bu süreçte önem arz etmektedir. Sokağa çıkması kısıtlanan/yasaklanan tek başına yaşayan veya herhangi bir yakını olmayan 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın zorunlu/temel ihtiyaçların karşılanması sürecinde aktif olarak görev yapacak olan ‘Vefa Sosyal Destek Grubu’muza yardımcı olunması, kıymetli büyüklerimizi özellikle kimsesi olmayanları sürekli takip etmelerini istiyoruz. Muhtarlarımızdan beklenen vazifeyi yerine getireceğine olan inancımız tamdır. Bu illeti birlikte yeneceğiz.” dedi.

haberblok

REKLAM ALANI

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.