Haberblok

MUHAMMED TAHA GERGERLİOĞLU’ndan gündeme ilişkin değerlendirmeler

24.03.2021
99
REKLAM ALANI
MUHAMMED TAHA GERGERLİOĞLU’ndan gündeme ilişkin değerlendirmeler

Ulusal Stratejiler ve Politikalar Üretme Merkezi Başkanı Muhammed Taha Gergerlioğlu’nun gündeme ilişkin değerlendirmeleri.

Muhammed Taha Gergerlioğlu, başkanı olduğu Uspum’da gündeme ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı.

REKLAM ALANI

“ABD Kuzey Suriye’de özerk bir yapının kurulması maksadıyla S400 krizi ile paralel olarak yürüttüğü çalışmalarını bitirdi”

“ÖSO kontrolünde bulunan bölgelerdeki Türk Askeri’nin çekilmesi için diplomatik faaliyetlerini arttırdı”

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan USPUM Başkanı Muhammed Taha Gergerlioğlu, ‘diplomatik ilişkilerin herhangi bir devletin çıkarları doğrultusunda geliştirilmesi stratejisinin’ orta ve uzun vadedeki sonucunun bu devletlerin anlaşması ile büyük bir sorun olacağını ifade etti.

Kafkas Halkları Meclisinin ziyareti ve haftalık basın toplantısında; bölgesel gelişmelere değinen Gergerlioğlu, Türk-Amerikan ilişkilerinin yeniden tesis edilmesi noktasında talep edilmesi halinde Rusya’nın da dışlanmayacağı bir mekanizma üzerinde çalışabileceklerini belirtti.

Gergerlioğlu “Devlet menfaatinin Parti çıkarlarının önüne geçmesi gereğini her zaman belirtiyoruz, bunu unutmamalıyız” diye devam etti.

Andımız konusundaki bir soru üzerine ise Sayın Gergerlioğlu, “Son zamanlarda ‘Andımız’ yazılı ve görsel basında bir magazin konusu olarak ele alınıyor, bu çok yanlış, unutulmamalıdır ki bu devlet binlerce yıllık destansı bir geçmişe sahip, devletin bekasının ‘Andımız’ ile özdeşleştirilmesi hususu kesinlikle bir algı ürünüdür, bu söylemi reddediyoruz” dedi

haberblok

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.