Merz: Barbel Bas ve ben, federal hükümette güvene dayalı bir iş birliği içinde çalıştık
Berlin, 12 Ekim (Hibya)- Almanya Başbakanı Friedrich Merz, Barbel Bas ile federal hükümette güvene dayalı bir çalışma ilişkisi yürüttüklerini belirterek Bas’ın kararına saygı duyduğunu ifade etti.
Almanya Başbakanı Friedrich Merz, Barbel Bas ile federal hükümette birlikte çalıştıkları döneme ilişkin açıklamada bulundu. Merz, Bas’ın çalışmalarına teşekkür ederek aldığı kararın saygıyla karşılanması gerektiğini belirtti.
Merz, “Barbel Bas ve ben, federal hükümette güvene dayalı bir iş birliği içinde çalıştık. Gösterdiği özveri için kendisine teşekkür ediyorum. Kararı saygıyı hak ediyor” ifadelerini kullandı.
Bas’ın yaşadığı kayba da değinen Merz, “Bir baba ve büyükbaba olarak bu kaybın ne kadar ağır olduğunu ancak tahmin edebilirim. Kendisine ve ailesine güç diliyorum” dedi.
Hibya Haber Ajansı
