Haberblok

MAKATTAN KAN GELME TEHLİKESİ

22.11.2017
137
REKLAM ALANI
MAKATTAN KAN GELME TEHLİKESİ

MAKAT KANAMASI TEHLİKELİ Mİ?

Makattan kan gelmesi çok ciddi bir durumdur ve önlem alınmalıdır. Hasta kesinlikle erken teşhis için doktora muayene olmalıdır.
Makat kanamasının ana nedenleri arasında;

REKLAM ALANI

Hemoroid (Basur)
Anal fissür (Makat çatlağı)
Anal fistül (Makat fistülü)
Rektum Kanseri,
Bağırsak Kanseriİltihabi bağırsak hastalıkları gelmektedir.

Makat kanamasının belirtileri
Kalp hastalığı olanların ve yaşlıların makat kanaması sebebi ile kolayca şoka girdikleri bilinmektedir. Makattan sızıntı, damalama şeklinde kan gelmesi, tuvalet kağıdında kan görülebilir. Mide ile onikiparmak bağırsağı sebebi ile oluşan kanamlar siyah renkli iken kalın bağırsağın anal bölgeye yakın olan kısmından gelen kanamlar açık parlak kırmızı renktedir ve kalın bağırsağın sağ tarafından kaynaklanan kanamalar ise koyu kırmızı renktedir.
Kadın ve erkeklerde rektal kanama görülme oranı birbirine yakındır. Ama her iki cinsiyette utanma duyguları nedeniyle veya önemsemeyerek  bu kanamaların ardından hekime başvurmuyorlar.Bu da belki çok ciddi olan bir hastalığın (Kanser gibi…) ilerlemesine yol açabiliyor.
Her rektal kanama araştırılmalı özellikle 50 yaş üzerindeki hastalarda daha da önemsenmelidir.Küçük bir şey diye düşünebileceğiniz bir rektal kanama çok ciddi bir hastalığın habercisi ve tek belirtisi olabilir.

 

haberblok

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.