Haberblok

Mahalle ve Çarşıyı Bekçiler Koruyacak

25.02.2019
86
REKLAM ALANI
Mahalle ve Çarşıyı Bekçiler Koruyacak

Mahalle ve Çarşıyı Bekçiler Koruyacak
İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde; Sivas’ta gece mahallelerin ve çarşının güvenliğini sağlayacak 120 bekçi, 40 günlük hizmet içi meslek eğitiminin ardından göreve başladı.
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla 25 yılı aşkın bir süre sonra geri dönen bekçiler, vatandaşa huzur ve güven sağlayacak. Bu kapsamda ‘I. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçileri Yemin Töreni’, Sivas İl Emniyet Müdürlüğü’nde yapıldı. Törene Valimiz Salih Ayhan, Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, Tugay Komutanı Ömer Ertuğrul Erbakan, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan ve İl Jandarma Komutanı İdris Tataroğlu katıldı.
Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, İl Emniyet Müdürlüğü’nün faaliyetlerinin yer aldığı sinevizyon gösterisiyle devam etti.
Yemin töreninde konuşan Valimiz Salih Ayhan, mesleklerine yeni başlayan bekçilerle birlikte olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.
Bekçilerin emniyet kuvvetlerine güç katacağını belirten Valimiz Ayhan, “Bekçilerin devletimize ve toplumumuza faydası tartışılmaz. İçişleri Bakanlığı daha önce ki bir teşkilatı kendi iç bünyesinde çok iyi kurguladı. Güçlü bir bakanlığımız var. Her zaman devletimizin yanında olacağız ve ülkemizin çıkarlarını gözeteceğiz. Başka bir yapıya hizmetkâr olmak bizim fıtratımıza ve ruhumuza uygun değil. Bu yolda devletin adamı olarak yürümenizi istiyorum. Bu milletin sadık hizmetkârı olun. Değerlerinizin adamı olun! diğerlerinin adamı olmayın. Rabbim bu yolda hayırlı hizmetler yaparak yürümeyi nasip etsin.” dedi.
İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan ise, bekçilik teşkilatı hakkında bilgiler vererek, bekçiliğin Osmanlı döneminde kurulduğunu ve bugünlere kadar geldiğini söyledi.
İçişleri Bakanlığı tarafından alınan kararlar ile bekçilik teşkilatına yeniden önem verildiğini anlatan Aydoğan, “Sokağa egemen olunması ve gece meydana gelebilecek olaylara karşı suçların önlenmesinde bekçilerimizin güvenlik hayatına kazandırılması çok önemli bir adım. Bekçilik uygulaması konusunda halkımızdan olumlu tepkiler alıyoruz. Bekçilik mesleğine başlayan arkadaşlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum.” diye konuştu.

haberblok

REKLAM ALANI

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.