Vakıfbank 970x250

Lazzarini: Lübnan'ın barışa ihtiyacı var

New York, 5 Mart (Hibya)- Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, bölge genelinde tırmanan şiddet olaylarının, Güney Lübnan'da binlerce insanı evlerinden kaçmaya zorladığını belirtti.

Lazzarini: Lübnan'ın barışa ihtiyacı var

UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, bölge genelinde tırmanan şiddet olaylarının, Güney Lübnan'da binlerce insanı evlerinden kaçmaya zorladığını belirtti. 

Bugün Beyrut'un güneyindeki 4 mahalleye verilen tahliye emirlerinin paniğe ve daha büyük çaplı zorunlu ve kitlesel yer değiştirmelere yol açtığını aktaran Lazzarini, şu ifadeleri kullandı:

"Lübnan yetkilileri ve sivil toplumunun daha geniş kapsamlı çabalarının bir parçası olarak UNRWA yerinden edilmiş kişiler için -Filistinli mülteciler, Lübnanlılar ve Suriyeliler de dahil olmak üzere- acil durum barınakları açtı. Lübnan'ın daha fazla yıkıma, yerinden edilmeye ve ölüme değil, barışa ihtiyacı var."

  Hibya Haber Ajansı