Kanada, Ukrayna-ABD müzakerelerinin memnuniyetle karşıladı
Ottawa, 13 Mart (Hibya) - Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly, önerilen ateşkes ve güvenlik yardımının yeniden başlaması da dahil olmak üzere Ukrayna-ABD müzakerelerinin memnuniyetle karşılandığını belirtti.

Kanada Dışişleri Bakanı Joly, Kanada'nın, önerilen ateşkes ve güvenlik yardımının yeniden başlaması da dahil olmak üzere Ukrayna-ABD müzakerelerini memnuniyetle karşıladığını bildirdi.
Ateşkesin kalıcı barışa doğru atılan ilk adım olması gerektiğini vurgulayan Joly, "Top şimdi saldırganlığını sonlandırmak ve kan dökülmesini durdurmak için Rusya'nın sahasında. Anlaşmanın, esir değişimi ve özellikle Ukraynalı çocukların geri dönüşü gibi insani ihtiyaçları karşılaması beni yüreklendiriyor." dedi.
Joly, Kanada'nın Ukrayna'ya desteğini kararlılıkla sürdüreceği ve bu yasadışı işgali sona erdirmek, gelecekteki saldırıları önlemek, Ukrayna'nın bağımsız, egemen ve özgür olduğu bir gelecek inşa etmek için çalışmaya devam edeceğinin altını çizdi.
Hibya Haber Ajansı