Haberblok

Faizin sebebi enflasyon

17.11.2017
97
REKLAM ALANI
Faizin sebebi enflasyon

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda faizlerin düşürülmesi gerektiğini dile getirdi.

Erdoğan, “Faizin sebebinin enflasyon olduğu kanaatindeyim. Bu konuda beni anlamayanlar er veya geç anlayacaklar. Enflasyonun ana sebebi faizdir” dedi.
Merkez Bankası’nın yılsonu tahminlerinin tutmadığını da belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Merkez Bankalarının bağımsızlığı var müdahale etmeyiniz. E tamam. Müdahale etmediğimiz için bu hale geliyor.” dedi.
Faizin sebebinin enflasyon  olduğunu belirten Erdoğan, “Bu konuda beni anlamayanlar er veya geç anlayacaklar. Enflasyon, yok hıyarmış yok salataymış bunlardan kaynaklanan bir şey değil. Ana sebep faizdir, faiz. ” sözleri ile ifade etti.
“MB’nin söylediklerinin hiç biri tutmuyor tutmaz. Yanlış yoldasınız. ‘MB’nin bağımsızlığı var müdahale etmeyin’ diyorlar. Müdahale etmediğimiz için bu hale geliyor.2018 için mali disiplini elden bırakmayacak ancak ekonomiyi de çok fazla sıkmadan, nefes aldıracak bir orta yolu bulmak zorundayız. Bu konuda ilgili bakanlıklarımızın şimdiden sıkı bir çalışma yapması gerekmektedir. Dedi.

REKLAM ALANI

haberblok

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.