DSÖ: Ten tene temas yenidoğan ölümlerini yüzde 30 oranında azaltır

Cenevre, 15 Kasım (Hibya) - Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Dünya Prematüre Günü dolayısıyla açıklama yaptı.

DSÖ: Ten tene temas yenidoğan ölümlerini yüzde 30 oranında azaltır

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, Dünya Prematüre Günü’nde DSÖ’nün, kanguru anne bakımı için küresel bir rehber yayımladığını bildirdi.

Bu yöntemin, prematüre bebekleri kurtarmanın en basit ve en etkili yollarından biri olduğunu belirten Ghebreyesus, “Ten tene temas sadece rahatlatıcı değildir; yenidoğan ölümlerini yüzde 30 oranında azaltır.” dedi.

Ghebreyesus, Dünya Prematüre Günü’nde prematüre bebeklere ve ebeveynlerine bu çok hassas dönemde destek veren ebe, hemşire ve doktorlara da derin şükranlarını ifade ederek, “Verdikleri hizmet hayat kurtarıyor ve dünya genelinde milyonlarca aileye umut ve teselli oluyor.” diye konuştu.

  Hibya Haber Ajansı