Haberblok

CUMHURİYET’İN 98. YILI BAŞKENT’TE COŞKUYLA KUTLANDI

30.10.2021
113
REKLAM ALANI
CUMHURİYET’İN 98. YILI BAŞKENT’TE COŞKUYLA KUTLANDI

   Ankara Büyükşehir Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı Başkent’in dört bir yanında büyük bir coşkuyla kutladı. Devlet erkanı ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Yaşımız hep genç, başımız daima dik. Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadele kahramanlarına Cumhuriyet’in Ankara’sından selam olsun” dedi. Ceylan Ertem ve Kuvayi Milliye Destanı Oratoryosu konseri ile başlayan kutlama etkinlikleri, kentin birçok noktasında bando gruplarının çaldığı Cumhuriyet Marşları ile renklendi. AŞTİ’de Flash Mob gösterisinin dışında, kent genelinde Mehteran Takımı ve FOMGET Halk Oyunları ekiplerinin gösterileri Başkentlilere coşku dolu anlar yaşattı. Büyükşehir Belediyesi Başkent’i Türk bayrakları ve Atatürk posteriyle donattı.

         Cumhuriyet’in 98. yılı, Başkent Ankara’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

REKLAM ALANI

      29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Başkent’in cadde ve bulvarlarını Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle donatan ve birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediyesi, kentin birçok noktasında da billboardlar ve afişlerle kutlama mesajları yayımladı. Cumhuriyet Marşları gün boyu Ankara Metrosu ve otobüslerde çalınırken, EGO’ya ait toplu taşıma araçları da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ücretsiz olarak hizmet verdi.

MANSUR YAVAŞ’TAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

     Cumhuriyet Bayramı törenleri kapsamında devlet erkanı ile Anıtkabir’i ziyaret eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhuriyet’in 98. yıl dönümünü sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı videolu paylaşımla şu sözlerle kutladı:

“98 yıl evvel Ankara’da açtığın bağımsızlık yolundan bugün ilk günkü heyecanla yürüyoruz. Yaşımız hep genç, başımız daima dik. Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadele kahramanlarına Cumhuriyet’in Ankara’sından selam olsun. 98 yıldır değeri giderek artan bu armağını korumaya ve daima ileri taşımaya devam edeceğiz. Yaşasın Cumhuriyet.”

KUTLAMALAR CEYLAN ERTEM VE KUVAYİ MİLLİYE DESTANI ORATORYOSU KONSERİ İLE BAŞLADI

Cumhuriyet Haftası etkinliklerine 2 muhteşem konserle başlayan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Daire Başkanlığı, Arcadium AVM arkasında bulunan alanda “Ceylan Ertem” konseri ile Gençlik Parkı’nda düzenlediği “Kuvayi Milliye Destanı Oratoryosu”nu Başkentlilerle buluşturdu.

    Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Bozkurt, Başkentlileri yaz boyunca ünlü sanatçılarla buluşturduklarının altını çizerek, Sezonun son açık hava konserlerini de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle gerçekleştiriyoruz. Cumhuriyetin 98’inci kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Bu çerçevede 3 gün boyunca birbirini tamamlayan etkinliklerimiz olacak. Ankaralılara ve tüm Türkiye’ye kutlu olsun. Cumhuriyetimiz sonsuza dek yaşasın” dedi.

“NE HARİKA BİR BAŞKAN SEÇTİNİZ”

    Ankara’da sahne almaktan mutluluk duyduğunu vurgulayan sanatçı Ceylan Ertem, konseri izleyen Başkentlilere Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş için “Ne harika bir başkan seçtiniz” sözleriyle seslenerek, “Çok mutluyuz. Bugün özel günlerin en özeli. Hepimizin özgürlüğü için bir devrim niteliğinde olan cumhuriyet çok önemli. Aşık olduğumuz Atatürk’e sevgi, saygı ve dualarımızı göndererek onu bir kez daha anıyoruz. Sayın Yavaş örnek bir belediye başkanı. Burada olduğumuz için çok gururluyuz.”

    Ceylan Ertem’in konseriyle Cumhuriyet Bayramı coşkusunu yaşayan 7’den 70’e Başkentliler, düşüncelerini şu sözlerle dile getirdiler:

-Server Hakkı: “Ne mutlu bize böyle bir başkana sahibiz. Böyle güzel etkinlikleri buraya bizim için getiriyor. Bu anlamlı günü biz de dolu dolu yaşıyoruz. Cumhuriyetimize sahip çıkalım. Bu vatan bize kolay teslim edilmedi.”

-Burak Ünal: “Çok sevinçliyiz. Konser çok güzel. Ankara Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederiz.”

-Elanur Temiz: “Üniversiteyi Ankara’da okuduğum için çok mutluyum. Çok fazla etkinlik ve konser oluyor.”

-Duygu Arpacık: “Konserin Cumhuriyet Bayramı’na da denk gelmesi çok güzel oldu, çok mutluyum.”

-Ferhan Usta: “Öncelikle Atatürk’ü saygıyla anıyorum. Bir kadın olarak tek başına buraya gelip konser izleyebiliyorsam bu Mustafa Kemal Atatürk sayesindedir. Bunu tüm dünya kadınlarından önce Türk kadınının idrak etmesi gerekir.”   

     Gençlik Parkı Büyük Sahne’de Şair Nazım Hikmet’in ünlü Kuvayi Milliye Destanı, Şef Kemal Günüç yönetimindeki Kent Orkestrası ile Nihan İnan Özbayrak ve Yunus Emre Özorhan tarafından seslendirildi. İzleyiciler duygu dolu anlar yaşarken, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın Kuvayi Milliye Destanı gibi anlamlı bir eserle kutlanmasından duydukları memnuniyeti şu sözlerle ifade ettiler:      

-Rahşan Önal: “Mansur Başkanımız geldikten sonra Ankara’da kültürel aktiviteler çok arttı. Bunun için çok mutluyuz.”

-Adem Kara: “Kahramanmaraş’tan üniversite okumak için Ankara’ya geldim. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutluyoruz.”

-Nesibe Durmaz: “Mansur başkanımızın milli bayramlarda yapmış olduğu bu etkinlikler hepimize çok mutluluk veriyor ve bu özel günler artık çok daha şanına yakışır şekilde kutlanıyor.”    

-Orhan Uğurlu: “Cumhuriyet Bayramı’nı uzun süredir doya doya kutlayamıyorduk. Mansur başkan bu konserlerle özel günlere anlam katıyor. Ankaralılar olarak teşekkür ediyoruz.”

AŞTİ’DE FLASH MOB SÜRPRİZİ

     Büyükşehir Belediyesi BUGSAŞ tarafından Ankara Şehirler Arası Otobüs Terminali’nde (AŞTİ) de sürpriz bir Flash mob etkinliği düzenlendi.

     Her gün on binlerce yolcunun kullandığı AŞTİ, Ankara Sanat Merkezi’ne bağlı profesyonel ve amatör sanatçılar tarafından seslendirilen Ankara Marşları ve türküleriyle yankılandı.

      BUGSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Cumhuriyet Bayramı’na özel hazırladıkları Flash mob gösterisine ilişkin olarak, “Burası bizim modern kervansarayımız. AŞTİ’yi yeniliyoruz ve bunu da sanat ve kültürle yapıyoruz” dedi.

       Böyle bir organizasyonda yer almaktan gurur duyduklarını ifade eden Ankara Sanat Merkezi Sanat Yönetmeni Bülent Durmaz, “AŞTİ’de vatandaşlarımıza Cumhuriyet coşkusunu yaşatmak istedik”

derken, Şemsettin Gülbaş adlı vatandaş, “Sürpriz oldu bizim için. Hiç beklemiyorduk böyle bir şey. Böyle bir günde, böyle bir ortamda, böyle bir etkinlikle karşılaşmak bizi mutlu etti” sözleriyle düşüncelerini dile getirdi. Flash mob gösterisini ilgiyle izlediğini belirten Saim Güzel, “Çok güzel olmuş çok beğendim. Kızımı yolcu etmeye gelmiştim ve sürpriz oldu. Teşekkür ederiz emeği geçenlere” diye konuştu. Gösterinin Cumhuriyet Bayramı’nda yapılmasının anlamlı olduğunu vurgulayan Ayşenur Baykal adlı bir başka vatandaş da, “AŞTİ’ye renk katmış. Çok mutlu olduk, gururlandık. Çok özel bir gün bizim için. Çok teşekkür ederiz” değerlendirmesinde bulundu.

BAŞKENT’İN CADDE VE SOKAKLARINDA CUMHURİYET MARŞLARI ÇALINDI

     Bando gruplarının kentin birçok noktasında çaldığı Cumhuriyet Marşlarına eşlik eden Başkentliler, Mehteran Takımı ve FOMGET Halk Oyunları Topluluğu’nun gösterilerini de büyük ilgiyle izledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin 7 merkez ilçede düzenlediği bando etkinliklerini izleyen Başkentliler, duygu ve düşüncelerini şu sözlerle anlattılar:

-Ceyda Demirel: “Aşırı heyecanlıyız. Şehir dışında okuyorum, şehir dışından 29 Ekim için geldik. Metro’da sokaklarda her yerde bir hareketlilik var. Bu nedenle aşırı mutluyum.”

-Tuğçe Yurdakul: “Cumhuriyetimizin 98. yılı olduğu için çok mutluyuz. Çok heyecanlıyız. Büyükşehir Belediyesine düzenlediği etkinliklerden dolayı teşekkür ediyorum.”

-Damla Ilgıt: “Çok duygusalım bugün. Bando grubunun marşlarından sonra daha da duygulandım. Çok güzeldi, çok beğendim, dinlemeye doyamadım.”

-Ayşe Bilgin: “Etkinlikler çok güzel. Hepimizin bayramı kutlu olsun.”

-Melike Yar: “Bir Ankaralı olarak bu Cumhuriyet coşkusunu bu kadar heyecanlı ve güzel bir şekilde yaşamak gerçekten çok güzel hissettiriyor. Gençler olarak gurur duyuyoruz tam bir Cumhuriyet Başkenti oldu bence Ankara. Kutlamalarımız artık Ankara’ya yaraşır şekilde yapılıyor. Mansur Başkana sevgilerimizi gönderiyoruz gençler olarak.”

-Neşe Soydan: “İlkokul öğretmeniyim. Çok hoşuma gitti. Milli değerlerin yeniden böyle canlandırıldığı için çok teşekkür ederiz. Her yıl düzenlenmesini istiyoruz.”

-Mine Karaahmet: “Özellikle Ankara’da olmamız bugünün önemini bizim için daha da artırıyor. Anıtkabir’i ziyaret ettik ardından buraya gelerek coşkuyu devam ettirmek istedik. Büyük küçük demeden geldik. Mutluyuz bugünü coşkuyla kutlamaya devam edeceğiz.”

-İlhami Boztaş: “Mersin’den geldik. Bizim için sürpriz oldu ve çok beğendik.”

-Nuran Tizci: “Geçen sene pandemiden dolayı kutlayamamıştık. Cumhuriyetimiz 98’inci yıl dönümünü kutluyoruz. Herkes çok duygulandı.”

-Şenay Özbakır: “Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyoruz. Yıllardan veri özlediğimiz mutluluğu yakaladık. Gençliğimizdeki marşları söylemek  bizleri çok gururlandırdı.”

Cumhuriyet Bayramı’nda ayrıca Zafer Çarşısı Sanat Galerisi’nde ‘Cumhuriyetin Zaferi Sergisi’ne ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediyesi, Başkentlileri Gençlik Parkı’nda da ‘Gazapizm’ konseri ile ‘Figen Genç ve Kent Orkestrası Cumhuriyet Tangoları’ ile buluştur

haberblok

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.