Haberblok

“Çevre Dostu Bir Seçim Kampanyası İstiyoruz”

REKLAM ALANI
“Çevre Dostu Bir Seçim Kampanyası İstiyoruz”

“Çevre Dostu Bir Seçim Kampanyası İstiyoruz”
Sivas’ta 2019 yılının ilk muhtarlar toplantısı yapıldı. Sivas Valiliği İl İdare ve Denetim Müdürlüğü (Mahalli İdareler Müdürlüğü) tarafından organize edilen ‘Ocak Ayı Muhtarlar Toplantısı’na Sivas Valisi Salih Ayhan, Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, Sivas Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, Sivas ilçe kaymakamları, Sivas ‘ta bulunan ilgili kurum temsilcileri ile Sivas merkez köy ve mahalle muhtarları katıldı. Uyuşturucuyla mücadele, Yeşilay ve seçim güvenliği konularının ele alındığı toplantıda muhtarlardan bu konuda daha çok duyarlı olmaları istendi.
Sivas Valisi Salih Ayhan, yaptığı konuşmada; dünya genelinde madde bağımlılığının çok erken yaşlara kadar düştüğünü ifade ederek; teknoloji, kötü arkadaş çevresi ve merak duygusu gibi nedenlerin, çocukları madde bağımlığına teşvik ettiğini söyledi. Bu konuda herkesi duyarlı olmaya davet eden Ayhan, Türkiye ortalaması dikkate alındığında Sivas’ın madde bağımlılığı konusunda en sıkıntısız illerden biri olduğunu söyledi.
Emniyet ve jandarmanın uyuşturucuyla mücadele konusunda yoğun çaba sarf ettiğini dile getiren Ayhan, “Özellikle okul çevrelerinde kötü niyetli insanlar olabiliyor. Türkiye genelinde 20 bin okulda kamera uygulaması başlatıldı. Sivas’ta da tüm okullarımızda aynı sistem var, güvenlik görevlisi var. Ciddi manada önlem alındı, kontrol ediliyor” dedi.
Metruk Binalar Elden Geçirilecek
İl genelinde 654 adet metruk bina bulunduğunu, bu konuda da gerekli çalışmalara başlandığını aktaran Ayhan, suç merkezi olarak kullanılan binaların yıkılacağını, yıkılması söz konusu olmayan binaların ise güvenli hale getirilmesi için onarılacağını söyledi. Ayhan, “Mahalle muhtarlarımızı, uyuşturucu kullanan ve mekruh binaları kendilerine karargâh olarak kullanan madde bağımlılarını emniyet ve jandarmaya şikâyet etmelerini istiyoruz. Diğer yandan okullarımızda da jandarma ve emniyet personelimizin görevlendirilmesine daha çok ağırlık vereceğiz. Denetimlerimizi artıracağız, bende il valisi olarak sık sık denetimlere bizzat katılacağım” dedi.
Uyuşturucuyla mücadele kapsamında; İçişleri Bakanlığınca internet ortamında “UYUMA” mobil uygulaması başlatıldığını ifade ederek, vatandaşların bu mobil uygulamadan emniyet ve jandarmaya kolayca ihbarda bulanabileceğini söyledi. Ayhan, “Buradaki amaç vatandaş gözüyle sokak satıcılarının önüne geçmektir. İhbar yapıldıktan sonra güvenlik görevlilerimiz en geç 10 dakika içerisinde olay yerine gelecektir ”şeklinde konuştu.
“Çevre Dostu Bir Seçim Kampanyası İstiyoruz”
Sivas Valisi Salih Ayhan, yaklaşan yerel seçimler öncesi muhtarlara bazı tavsiyelerde bulunarak, bu seçimde süresince “Çevre Dostu Bir Seçim Kampanyası” yapılmasını istediklerini söyledi.
Afiş ve pankart gibi seçim malzemelerinin köylerden daha çok merkezde kullanıldığına dikkat çeken Ayhan, “Seçim propagandalarınızı sosyal medya üzerinizden yapabilirsiniz. Broşür, pankart ve afiş dağıtmak eski alışkanlıklar. Onlara tevessül etmeyelim, çevremizi koruyalım. Seçim kampanyalarınızı yüz yüze gönül gönüle yapınız.” dedi.
“Seçimlerde Sabırlı Olalım Tartışmayalım”
Ayhan, seçimlerde zaman zaman gerginlikler yaşandığını ve bu konuda muhtar adaylarından sabırlı ve metanetli olmalarını isteyerek, “Demokratik olgunluk içerisinde seçimlerin yapılmasını arzu ediyoruz. Vahim sonuçların ortaya çıkmaması için hassasiyetimizi ön planda tutmalıyız. Ben inanıyorum ki Sivas il sınırlarında asayişi sıkıntıya sokacak tutum ve davranışlara tanık olmayacağız” ifadelerini kulandı.
Ayhan son olarak, seçmen kütükleriyle ilgili sıkıntılar yaşandığına işaret ederek; muhtarlardan, vatandaşlardan sanal seçmen taşımacılığı yapmamalarını ve demokrasiye uygun bir şekilde hareket etmelerini istedi. Seçimi kazanmanın önemi kadar meşruluğunun tartışılmamasının da önemli olduğu vurgulandı.

HABER/ FOTOĞRAF: EREN KARACA – KEMAL KAYABAŞ

REKLAM ALANI

haberblok

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.